Saygı Konulu Kompozisyon

Saygı Konulu Kompozisyon

İnsanlar toplumda beraber yaşadığı için birbirlerinin hayatlarına saygı duymayı bilmelidir . Her insanın yaşayış tarzı , kültürü , gelenek ve görenekleri , adetleri bir diğerinden farklıdır .  Çünkü her insan aynı olamaz . Önemli olan insanların birbirine sevgi ve saygı içinde yaklaşmasını bilmeleridir .

Saygının olmadığı yerde kargaşa çıkar ve huzurdan eser kalmaz . Bunun içi insanlar birbirine saygı göstermelidir . Saygının geliştiği bir yerde sevgi de kendiliğinden ortaya çıkar .  Saygının olduğu yerde hoşgörü ortamı da  gelişir .  İnsan başkasını sevmeyebilir ama başkasına saygılı olmak zorundadır , çünkü bu insan olmanın gereğidir . İnsan her şeye saygı göstermelidir .  Önce birbirlerine,  daha sonra doğada yaşayan canlılara , bitkilere kısacası Allah'ın yarattığı her varlığa saygı duymak boynumuzun borcudur .  Saygılı olmak insanların arasını daha iyi yapar , farklılıklar zenginliği doğurur .

Bu yüzden her zaman saygı ve sevgi içinde olmalıyız . Birlik ve beraberlik içinde yaşamak için , şiddet olmaması için , insanca yaşamak için saygı kavramını hayatımızdan eksik etmemeliyiz . Dünyada savaşların olmaması için ,  mutluluğunun olması için devletlerin de birbirinin topraklarına saygı duymalı ve huzur içinde yaşanması sağlanmalıdır .

4 yorum:

  1. Kim yazdıysa çok teşekkür ederim Sayesinde ödevimi zorlanmadan yapabildim.

    YanıtlaSil
  2. Fazlasıyla yardim etti teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Deneme