Akıllı İnsanların Uzun Kulakları Kısa Dilleri Vardır Konulu Kompozisyon

Akıllı İnsanların Uzun Kulakları Kısa Dilleri Vardır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Zeki insanlar işlerini zamanında yerine getiren , vaktini boşa harcamayan , nitelikli elemanlardır . Bu akıllı kişilerin dili değil akılları çalışır . Yaptıkları ile kendisinden bahsettirirler . Yani her şeyi araştırır , bilir ve duyar ama her duyduğunu her yerde söylemez . Çünkü kaliteli insanlardır . Akıllı insan çokça dinler , arı misali her çiçekten bal almanın gayreti içerisindedir .

Kimi insanların sadece dili çalışır . Bir şey yapmaz , üretmez , başkalarının dedikodusunu yaparak yaşamını devam ettirir . Akıllı insanın ise bir amacı vardır hayatta .  Bu amaç için elinden gelen her çalışmayı yapar ve önüne çıkan bütün engelleri aşmak için gayret gösterir .  Toplum içinde hal ve hareketlerine dikkat eder , konuşmaları kısa ve özdür , çok fazla konuşmayı sevmez .

Toplumda  akıllı ve zeki olarak kalabilmek için kendimize ve yakınlarımıza faydalı işlerde bulunmalı , konuşmaktan çok yaptıklarımız ön plana çıkmalıdır . Yani dilimiz çok çalışmamalı , ellerimiz ve bedenimiz  ve fikirlerimiz çalışmalıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme