Bir Yerimiz Varsa Bu Dünyada Her Şey İnsanca Olmalı Sevmek de Yaşamak da Ölmek de Konulu Kompozisyon

Bir Yerimiz Varsa Bu Dünyada  Her Şey İnsanca Olmalı Sevmek de Yaşamak da Ölmek de Konulu Kompozisyon

Dünya bütün insanların yaşadığı ortak bir yerdir . Bundan dolayı herkes birbiri ile  iyi anlaşmalı ve birbirlerinin hayat  tarzına saygılı olmalıdır . İnsan bu dünyada kalıcı olmayacaktır . Bundan dolayı savaşlar , şiddet olayları , açgözlülük , tahammülsüzlük olmasın bu dünyada .  İnsana insan olduğu için değer verilsin ve sevilsin .

Dünya belli bir gruba ait değildir . Tüm insanlığın yaşadığı ortak  bir alandır . Onun için dünyamızı birbirimizi severek ve birbirimize saygı göstererek daha yaşanılır bir hale getirmeliyiz . Her sorun insanca  çözülmeli ve her konuya insani bir şekilde yaklaşılmalıdır . İnsanlar arasında dargınlıklar son bulmalı , kavgalar ve huzursuzluklar ortadan kalkmalı , insanlar birlik ve beraberlik içinde yaşamayı bilmeli ve birbirlerine hoşgörülü olmalıdır .  Dünyamızın daha yaşanılır ve daha güzel bir dünya olması için içimizdeki kardeşlik duygusunu ve insan sevgisini hiçbir zaman kaybetmemeliyiz .  Dünya malı için  asla insanların kalbini kırmamalı ve  ne kadar yaşarsak yaşayalım , ne kadar zengin olursak olalım , insanlık sevgisini asla ihmal etmeyelim .  Ayrılıklarımız , tartışmalarımız insanca olsun . İnsani bir dil kullanmayı amaç edinelim .

Hayatın daha kaliteli ve mutlu geçmesi için küçük bir yerimiz olan bu dünyada her şeyi  tatlı dil ile çözmeye çalışın ve asla şiddete başvurmayın .  İnsanları melek gibi olan,   kötülüklerin olmadığı ve mal hırsının olmadığı , masum insanların zarar görmediği , siyasi çıkarların ön planda olmadığı , insan ve insanın en üstün varlık olarak görülüp insana değer verilen cennet gibi bir dünyada buluşmak umudu ile .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme