Ak Akçe Kara Gün İçindir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ak  Akçe Kara Gün İçindir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar her zaman rahat bir hayat yaşamazlar . Bazen zor durumlar yaşayabilir . Bunun için kazandığı paraları günü birlik orada burada harcamamalı ve bir kenarda birikim yapmalıdır . Çünkü hayatta insanın başına ne geleceği belli olmaz .

Birikim yaptığımız paraları yeri ve zamanında kullanmasını da bilmeliyiz . Yeri ve zamanında da kullanılmazsa yemeyenin malını yerler .  Bundan dolayı  her  zaman birikimli olmaya dikkat etmeli , har vurup harman savurmamalıyız . Örneğin;  sanatçısın ve milyonlarca hayranın var . Çok para kazanıyor , paraya para demiyorsun .  Sen kazandığın bu paraları kumarda harcarsan , ilerde yaşlandığın zaman etrafında hiç kimse kalmazsa hayatın sillesini bir güzel yersin.  Bundan dolayı  her zaman dar zamanlar için bir köşede kirli çıkımız olmalıdır.  Yaşlandığın zaman , sanatçılığını icra edemeyeceğin için bu biriktirdiğin paralara ihtiyaç duyarsın  .  Bu paraları artık kendi bakımın için güzel bir şekilde harcarsın ve bu paralar işine yaramış olur .


Bundan dolayı insan her zaman  biraz tutumlu olmasını bilmeli , başkalarına el açmamak için , dar zamanlar için para biriktirmeli ve ilerde rahat bir yaşam sürmelidir .  Yani sakla samanı gelir zamanı , zamanı gelince de  harca paranı . 

10 yorum:

  1. Çok beğendim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. sondaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  3. Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    YanıtlaSil
  4. Gs en büyük takım İCARDİİİİİİİİİİİİ ❤💛❤💛❤💛

    YanıtlaSil
  5. Okulun ilk 2 gününde fırça yemek gibisiyok 👌

    YanıtlaSil

Deneme