Umutsuzluk İle İlgili Kompozisyon

Umutsuzluk İle İlgili Kompozisyon

 Umutsuzluk;  Bir olay   karşısında duyulan beklentilerin , olumsuz yönde olması veya beklentilerin  olumsuz yönde gittiğine dair inanç olmasıdır. Umutsuzluk beklentilerinden cevap alamayan insanlarda görülür. Bir insan hayatta umduğunu bulamayınca hayal kırıklığına uğrayınca işlerin yine olumsuz olacağı duygusuna kapılırsa umutsuzluk ortaya çıkar.

 Hayatta elde etmek istediğimiz, mutlu olmak istediğimiz şeyler vardır. Örneğin;  girdiğin matematik yazılısından hep kötü not alıyorsun ve bunun sonucunda artık matematik çalışmayacağım  çünkü başaramıyorum diye ön yargıya kapılıyorsun. Yani insan bir nevi öğrenilmiş çaresizlik içine giriyor. Yani ne yaparsam yapıyım başarılı olamayacağım inancı oluyor insanda. Bu da insanı umutsuzluğa ve mutsuzluğa götürüyor. Aslında yılmadan matematiğe daha çok çalışsan daha çok uğraşsan başaracaksın ama sen kolay olanı seçiyorsun. Başaramıyorum diyorsun. Umudunu yitiren insan her şeyini kaybeder.


Umutsuzluk insanı hayattan soğutur. Hayattan zevk almazsın. Bu da beraberinde psikolojik sorunları beraberinde getirir. Unutmayın şöyle bir söz vardır. '' Umut uyanık insanların rüyasıdır''. '' Her şeyin yok olduğu anda bile umut vardır.'' Hayattan umudunuzu kesmeden  hayaller kurarak ve bu hayalleri gerçekleştirerek  yolunuza devam etmeniz umudu ile... Unutmayın hayat güzeldir, yaşamaya ve umut etmeye değerdir. Saygılarımla.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme