Suyun Önemi İle İlgili Kompozisyon

 Suyun Önemi İle İlgili Kompozisyon

 Su,  fiziksel ihtiyacımız olan bizim yeme, içme , barınma etkinliğimizi sağlayan doğal bir kaynaktır. Su olmazsa hayat olmaz. Çünkü su hayati bir öneme sahiptir. Suyu kullanırken de bilinçli bir tüketici olmalıyız. Suyun içine çöp atmamalıyız. Gerektiğinde fazla su kullanımı ilerideki hayatımızda ciddi su sorunu yaşamamıza sebep olur. İlerideki savaşların bile su yüzünden olunacağı söylenmektedir.

Su vazgeçilemez bir doğal kaynaktır. Sularımızın kirlenmemesi için atıklarımızı sulara bırakmamalıyız. Denizlerimizi, göllerimizi, akarsularımızı , şelalelerimizi  vs. temiz tutmalıyız bunların içine çöp atmamalıyız. Su kirliliğini önlemek için insanlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Gelecek hayatımızı da düşünerek  çocuklarımıza temiz sular da bırakmalıyız. Empati  duygumuzu yitirmemeliyiz.  Su israfından kaçınmalıyız. Eğer suyu boş yere kullanırsak gün gelir bir yudum su bulamayabiliriz. Günlük hayatımızda bile basit şeyler yaparak suyu boşa kullanmamış oluruz. Örneğin çeşme az akıtarak, banyo yaparken kova dolduktan sonra hemen kapatılarak, bulaşık yıkarken ihtiyacımız kadarını kullanarak tasarruf edebiliriz.

 Yaşamın olmazsa olmazlarından olan su çok  ama çok önemlidir.  Bunun için suyun kıymetini bilmeli ve gereğinden fazla akıtmamalıyız ki gelecek nesillere de kalsın. Bilinçli tüketici  olmanız umdu ile kalın sağlıcakla...

9 yorum:

Deneme