Küçük Şeylere Gereğinden Fazla Önem Verenler Elinden Büyük İşler Gelmeyenlerdir

Özet : Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler  elinden büyük iş gelmeyenlerdir sözü ile ilgili kompozisyon örneği

     "Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir." sözü basit işlerle uğraşan insanların büyük düşünemeyenler olduğunu ifade etmektedir .

     Küçük bir ada ve bu adada yaşayan bir adam düşünün. Bu adam için dünya yalnızca bu adadan ibarettir . Ona dünyanın büyüklüğünden söz etmek hiçbir anlam ifade etmez . Hele bir de bu adam kendini dünyanın bu adadan ibaret olduğuna inandırmışsa durum daha da vahim olur . İnsanların ufku geniş olmalı ki basit şeylerle yetinmesin sürekli kendini yenilemek ve geliştirmek için çabalasın . Bazı insanlara dikkat edin hayatı boyunca bir adım ileri gitmeyi başaramadığı için hala elli yıl önceki yaptığı önemsiz işleri anlatıp anlatıp durur . Çünkü elindeki tek sermaye budur ve basit bir şeyi bile sanki çok büyükmüş bir işmiş gibi anlatıp anlatıp durur .

     Çalışan , çabalayan , gayret gösteren ve sürekli üreten insanlar küçük işlerle kafa yormaz . Basit hesapların adamı olamazlar . Çünkü bu gibi insanların kafalarında büyük düşünceler dolaşmaktadır . Büyük düşünen insanlar da elbetteki küçük hesaplar yapamaz .

4 yorum:

Deneme