Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

     Aslan yattığı yerden belli olur atasözü insanların yaşadığı yerin tertip ve düzeninin onun kişiliğini gösterdiği anlamına gelmektedir.

     Titiz olan , temiz olan insanlar yaşadıkları yeri de kendisi gibi tertemiz ve düzenli yapar . Özensiz , pasaklı insanların ise yaşadığı yerler de aynı kendileri gibi olur . Bu tür insanların yaptıkları işler de özensiz ve kötü olur .  Yani bir insanı tanımak isteyenlerin o insanın hem giyim kuşamına hem de evinin düzenine bakması kafidir  . Hayatında düzeni ve tertibi prensip haline getirmiş insanlara kendi işimizi gönül rahatlığı ile emanet edebiliriz . Çünkü bu tür insanlar için bir işi layıkıyla yapmak o işi baştan savma değil de her ayrıntısına dikkat ederek yapmak bir hayat felsefi olmuştur .


     İnsanları tanımanın en iyi yolu onların yaşadıkları ortamları incelemektir . Karakter olarak temiz , prensipli , hayatı ciddiye alan insanlar fiziksel temizliğine de aynı özeni gösteriyor demektir . Ciddiyetsiz , düzensiz , baştan savma yaşayan insanlarda aynı şekilde pis ortamlarda yaşar  . Zaten dini  inançlarımız da bize her açıdan temiz ve tertipli olmayı öğütlemez mi ?   

11 yorum:

Deneme