Yangına Körükle Gitmek

Bazen çıkmazlar alıp götürür bizi, düşünmeden kararlar veririz. Bazende sırf kendi iyiliği içindir başkalarına yapılan kötülüklere sevinilmesi. Esasen her şey düşünmekle başlar sonunu düşünmeden yapacağımız eylemler içimizde bir kötülük yoksa dahi maalesef sonu kötü bitecek yollara çıkarır bizi.


Düşünüp karar vermek çıkmazlardan kurtaran bir yol göstericidir. Olayları net bir şekilde idrak edebilirsek olaylara karşı nasıl davranmamız gerektiğinde nihayetinde kavramak zor olmasa gerek. Öncelikle elimizdeki bilgileri değerlendirmeli daha sonra akıl süzgecinden geçirmeli ve en sonunda söz ile bunu ifade etmeliyiz. Acele verdiğimiz kararlar bizi yanlış sonuçlara götürür. işte tamda bu noktada düşüncesizlik boy gösterir ki o da olayların hangi boyutlara gideceğini görmemize engel gözümüzün önüne inen bir perde gibidir. Yanlışı doğruyu ayırt etmesini bilmeli insan. 

Hayatta maalesef 3 doğru 1 yanlışı götürmüyor bir yanlış bir çok doğruyu alıp götürüyor. Bunun içindir ki bir olay gördüğümüzde o olayı acele etmeden düşünerek irdelemek doğru bir davranış olsa gerek. Örneğin bir kadın çocuğuna çok sinirlenmiş, küplere binmiş eğer o durumda bizde çocuktan şikayetçi olursak kadın daha da köpürecek ve olay akıl almaz boyutlara, üzücü sonuçlara yol açacak.


Arkadaşlar, sizden tavsiyem şudur ki siz de buna benzer bir durumla karşılaştığınızda kalbinizle  değil aklınızla hareket edin kalbiniz zaten aklınızın peşinden gelir. Olaylar karşısında tavrınızı belirlerken sonuçlarını önceden kestirin.

Melek Gökdemir

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme