Ülkemiz İçin Neler Yapabiliriz ?

     Ülkemiz özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, haysiyetli bir yaşam sürdürebilmemizin garantisidir. Ülkesiz bir milletin ne gibi sıkıntılar çekebileceğini hepimizin şöyle bir düşünmesi gerekir. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde komşu ülkelere bakacak olursak birçoğunda istikrarsızlıklar ve iç savaşlar görürüz.

     Geleceğimizin teminatı güçlü bir ülkeye sahip olmaktır. Güçlü bir devlet gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği için son derece önemlidir. Devlet zayıf olduğu zaman Allah korusun ilerleyen dönemlerde ülkemiz üzerinde hesapları olan güçlere fırsat doğmuş olur. Bu yüzden her bilinçli vatandaşa düşen gören ülkesi için gayret göstermektir.

     Atatürk "Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır" diyor. Evet ülke sevgisi lafla olmaz. Herkes işini en iyi şekilde yapmalıdır ki ülkesini sevdiğini anlayalım. Öğrenci öğrenciliğini, öğretmen öğretmenliğini kısacası her meslek sahibi mesleğini en iyi şekilde icra ederek ülkesine değer kazandırmalıdır. Ülkemiz için yapabileceğimiz en güzel işlerden biri okuyan araştıran bir insan olmak ve sürekli ileriye giden bir toplum haline gelmektir.

     Ülkemiz için bir şeyler yapmak istiyorsak işe tembellikten vazgeçerek başlayabiliriz. Çok çalışmalı her fırsatı değerlendirmeli ve en önemlisi de her daim uyanık ve güçlü olmamız gerektiğinin farkında olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme