Suyun Vücudumuz İçin Önemi

                 Su insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için hayati öneme sahip vazgeçilemez ve eşdeğer bir alternatifi olmayan içecektir. İçecek olarak vazgeçilmez olmasının yanısıra vücudumuzun ve çevremizin temizliği için de vazgeçilmez bir sıvıdır su. Suyun vücudumuz  için önemi ve faydaları şu şekilde sıralanabilir.
  1. Vücutta hücrelere besin ve oksijeni taşıma ve atıkları uzaklaştırma gibi önemli bir görevi vardır.
  1. Sıcak havalarda serinletici bir etki yapar, soğuk havalarda da vücut ısısını kaybını önleyerek; ısı dengesini sağlar.
  1. Su bağışıklık sisteminin  güçlenmesini sağlayarak vücudun direncini artırır.
  1. Tükürük ve mide salgısında bulunarak besinlerin sindirilmesini sağlar.
  1. Zayıflamak isteyenler için ideal bir iştah bastırıcıdır. Bol su içerek açlık hissini en aza indirip yemek miktarını azaltabilirsiniz.
  1. Kilo alma ve kilo verme neticesinde oluşan sarkmaları spor ile birlikte önler.
  1. Bir insan yemek yemeden haftalarca yaşayabilmesine rağmen su ihtiyacını karşılamadan üç günden fazla yaşayamaz.
  1. Vücuttaki su miktarı cildin dolgun, pürüzsüz ve genç görünmesinde önemli bir etkiye sahiptir.
  1. Su vücudun ideal nem dengesini sağlar; ağız, göz, deri gibi organların ideal oranda nemlenmesini sağlar.
  1. Su; metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücudumuzdaki tüm reaksiyonlarda görevlidir. Gün boyu içeceğimiz 2 lt su, enerji oluşumunu artırır.
  1. Hamilelikte ve doğum sonrasında suyun önemi bir kat daha artar. Özellikle doğum sonrasında annede süt oluşumunda en büyük etkenlerin başında su gelir.
              Suyun daha onlarca faydası mevcuttur. Vücudumuzun tüm organları ve bu organların işlevlerini yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz madde sudur. Ama toplum olarak su içme alışkanlığına sahip değiliz. Çoğumuz en son ne zaman bir bardak su içtiğimizi hatırlamıyoruzdur büyük ihtimalle. Su içmek için illa susamayı beklemek gerekmez. Gün içerisinde 10-12 bardak suyu aralıklarla tüketmek vücudumuz için yapabileceğimiz en iyi bakımdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme