Kitap Sevgisi

En son ne zaman bir hikaye okudunuz veya bir roman, ya da en son ne zaman bir hikayenin kahramanına benzemek istediniz, en son ne zaman bir hikaye okurken uyuya kaldınız ve en son ne zaman bir kitabı soluksuzca bitirdiniz? Bu ve buna benzer yüzlerce soru sorabilirim aslında. Cevaplar ise yeni ,bilmem,bir yıl oldu galiba, daha bugün gibi farklı farklı cevaplar gelebilir.  Cevapların farklı olması biraz düşündürücüdür. O zaman şunu kendimize sormalıyız ben gerçekten kitap okumayı seviyor muyum?

Bundan iki yıl önce Ankara büyük bir kütüphaneye gitmiştim. Gidişim aslında biraz tesadüfi oldu. Amcamın orada çalışan memur ile önemli bir işi vardı. Bende onu kütüphanede beklerken birden bire kendimi masallar diyarında gibi hissettim. Her kitap hareket ediyor, konuşuyor, bana gelsin diye can atıyordu. Bense daha önce hiç kütüphaneye gelmemeyişimin mahçupluğu ile hangisini alacağımı şaşırıyordum. O an elime Don Kişot adında bir kitabı aldım ve okumaya başladım. Okumaya yeni başladığım için heceleye heceleye okumaya başladım. Ve birden kitabı bırakamadığımı fark ettim. İşte benim kitaplara olan sevgim o zaman başladı. Şimdi sizlere şunu diyorum sizde kitapları sevmek için bir kütüphaneye gitmeyi mi bekleyeceksiniz. Bence hayır hemen bir kitap alın ve okumaya başlayın belki sıkıcı gelebilir pes etmeyin başka bir kitap okumaya başlayın. 

Çevrenizdeki insanların önerileri ile başlayın mesela. Kitap okumayı sevdikçe, her şeyi sevmeye başlayacaksınız emin olur. Yeni insanlar tanıyacak  roman,hikaye kahramanlarından yeni dostlar edineceksiniz. Ve emin olun bu dostlar siz istemediğiniz sürece sizleri asla yalnız bırakmayacaklar. Kitap okuyarak başka dünyalara ülkelere kültürlere yolculuk edeceksiniz. İnsanların başından geçen garip olaylara şahit olacak ve inanın çok eğleneceksiniz. Kitaplardaki dünyalar ile hayalinizdeki dünyaları birleştirip belki de kendi hikayelerinizi yazacaksınız.

Evet arkadaşlar kitabı sevmeliyiz. Daha kültürlü, daha eğlenceli,daha donanımlı insanlar olmak için kitabı sevmeli, onlara bir arkadaş, bir dostcasına yaklaşmalıyız. Kendimizden bir parça bulmalı ve kitapla aramızda duygusal bağlar kurmalıyız. Böyle yaparsak kitaplarda bizleri sevmeye başlar ve bizi en güzel dünyalara yolculuğa çıkarırlar. Ve bu birikimlerimizle ileride en güzel meslekleri yaparız. Hayatınızdan kitabın eksik olmadı nice nice günlere.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme