Başlamak Bitirmenin Yarısıdır

    İnsanlar sürekli "şunu yapacağım, bunu yapacağım" vb. sözlerle devamlı planlar kurarlar. Ancak çok az insan söyledikleri işleri yaparak bir sonuca ulaşabilir. Unutmamak gerekir her şeyin bir başlangıç noktası vardır. Başlanılmamış hiçbir şeyin bitmesini düşünemeyiz.

     Karar vermek ve ilk adımı atmak çoğu zaman bir işin tamamını yapmaktan daha zor olabilmektedir. İnsan başarısızlık korkusu, başkalarının ne söyleyeceği gibi düşüncelerle bir işe girişmek konusunda çekingen olabiliyor. Ama bir işe başlama konusunda kesin kararımızı verip de ilk adımı attığımız zaman bir de bakıyoruz ki adım adım işin sonunu getirmişiz.

     "Başlamak bitirmenin yarısıdır" sözü kararlılık ve gayretin önemini vurgulamaktadır. Çok yetenekli ya da çok akıllı olmak başarılı olmak için yeterli değildir. Bu özelliklere sahip olmasına rağmen isteksiz, çekingen, korkak davranarak bir işe başlayamıyorsak akıllı ya da yetenekli olmamızın pek de bir önemi yoktur. Yetenek ve aklımızın yararını ancak işi yaparken kullanabilme imkanımız olur.

     Zor olduğunu düşünerek bir türlü başlayamadığımız işler olur. Bu tür işleri hep yarın, birkaç gün sonra diye diye ileri atarız. Bir de artık yapmam gerekiyor diye işe bir ucundan başladığımızda işin çorap söküğü gibi bittiğini görürüz. Gerçekten de başlamak bazen zor bir karar olabiliyor ama o kararı verebildiğimiz zaman işi bitirdik demektir.

1 yorum:

  1. teşekkür ederim. Bu kompozisyon için sizin sayenizde dersden yüksek alıcam

    YanıtlaSil

Deneme