Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatır

     İnsanları suça iten sebeplerin en başında cehelat gelmektedir. Okumamış, öğrenmemiş, farklı farklı alanlarda bilgi sahibi olamamış insanlar kolaylıkla suç işlemeye meyilli olmaktadırlar.

    Kitaplar insanlara tüm dünyanın bilgisin sunan bir hazinedir. Kitaplarda insanlığa, iyiliğe, güzelliğe dair ne varsa bulabiliriz. Kitaplar bizlere gerek kadın olsun gerek erkek olsun tüm insanları anlamayı ve onlara kıymet vermeyi öğretir. Kitap okuyan insan kendini okuduğu kitaptaki kahramanla özdeştirir ve kendini o kahramanın yerine kor. Onun düşüncelerini anlar, duygularına ortak olur, dertleriyle dertlenir, sevinçleri mutlu olur. Bu sebeple kitaplar bize insanları tanıtır. İnsanları tanıdıkça insanları anladıkça hiç kimseye zarr veremeyiz.

     Cehalet dünyanın en kötü şeyidir. Cahil insan kullanılmaya müsaittir. Bir iki yaldızlı sözle kandırılıp istenilen suçu işletilebilir hale getirilirler. Bu sebeple suç örgütlerinin hedefinde okumamış insanlar olur. Suç örgütleri hem insanların okumasına engel olmaya çalışır hem de kurbanlarını cahil insanlar arasından seçer. Bu sebeple memleketin her yerinde kütüphaneleri ve kitapları yaygınlaştırarak tüm halkın okuması için elimizden geleni yapmalıyız.

      Nasıl ki su ile ateş bir arada barınamaz suç ile bilgi de birlikte yaşayamaz. Bilgiyi ne kadar yayarsak suçu da o kadar azaltırız. Bu yüzden bir kütüphane kurup insanların hizmetine sununca emin olun ki o yörede bir hapishanenin kapanması yakın olacaktır.  

18 yorum:

Deneme