Amacı Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez

     Bazı insanlar vardır ki çoğumuz o insanlar için "ne kadar da şanslı", "bu adamın işi her zaman rast gidiyor" vb. ifadeler kullanırız. Acaba gerçekten bu insanların işlerinin yolunda gitmesinin sebebini yalnızca şanslı oluşları ile açıklayabilir miyiz ?

      Hayatta şans diye bir kavram var mıdır tartışılır ama varsa bile emek harcayanların yanında olduğu kesin. İnsanlar bir şeyler kazanmak istiyorsa mutlaka çalışmak zorunda. Kendine bir hedef koymalı ve bu hedefe ulaşmak için elinden gelen çabayı göstermeli. Yoksa sadece çok istemekle başarıya ulaşmamız mümkün değil. "Amacı olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez" sözü bu gerçeğin veciz bir ifadesidir.

     Nereye gideceğini, ne yapmak istediğini, hayatttan neler beklediğini kısacası hedefinin ne olduğunu bilmeyen insanlara hiçbir şeyin faydası dokunmaz. Öncelikle kendimize bir rota çizeceğiz ki daha sonra bu rotayı takip etmek için gerekli hazırlıkları yapabilelim.

      Her ne iş yaparsak yapalım yaptığımız işte doyuma ulaşabilmek için gayret göstermek zorundayız. Yattığımız yerden, emek harcamadan kazanmak gibi bir düşünce nafile bir beklenti olmaktan öteye gitmez. Biz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirsek başarı olmamız için gerekli sebepler kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Unutmamak gerekir ki bir amacı olmayan insan rüzgarın önünde oradan oraya savrulan kuru bir yapraktan farksızdır.

1 yorum:

Deneme