İnsan Hayatta Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar

     Hayal kurmak aynen umut etmek gibi insanı hayata bağlayan geleceğe dair ümitlerini canlı tutan en güzel yanlarımızdan biridir. Bazen "hayal dünyasında yaşama!" diye uyarıldığımız olur ancak bana kalırsa dünyada yaşayabiliyorsak hayallerimiz olduğu için yaşayabiliyoruz.

     Hayal kurmak bizi canlı tutar, bir amacımız olduğu için gayret göstermeye teşvik eder ancak şunu unutmamak gerekir ki hayal kurmakla hayal dünyasında yaşamak ayrı şeylerdir. Gerçekle bağımızı kopararak sürekli hayal aleminde yaşamak da yanlıştır. Hayallerimiz bizi hedeflerimize ulaştıracak bir araç olmalı. Zamanla yalnızca hayaller kurarak sahte bir dünyanın başrol oyuncusu olmak bize hayal kırıklıkları yaratabilir. Çünkü hayal kurma işini abartanlar zamanla hayalleri gerçekleşmediği zaman büyük ruhsal çöküşler yaşayabilir.

     İnsanoğlu olarak hepimizin düşünce yapısı farklı, yaşam tarzı farklı, içinde yaşadığı sosyal çevrenin kültürel özellikleri farklı, yaşlar farklı, cinsiyetler farklı kısaca her şey farklı. Bu kadar farklı özellikler olunca hayallerimiz de birbirinden çok farklı. Kimimiz kariyer ile ilgili hayaller kurarken, kimimiz hiçbir şey istemem dünyadan yalnızca "o" beni sevsin yeter diyoruz. Kimimiz lüks bir yaşamın hayalini kurarken kimimiz yemyeşil bir orman içinde tek başına bize ait sobalı bir ev istiyoruz. İsteklerimiz çok ama olmadığı zaman "hayal etmek parayla değil ya! yeni bir senaryo daha yazarım" diyebilmek önemli.

     Bizi yaşama bağlar hayaller. Bazen de dünyadan alır götürür uzak alemlerde saltanat sürdürür. Ama yine de Yahya Kemal Beyatlı'nın dediği gibi "İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar"

1 yorum:

  1. çok güzel bundan ilham alarak yazdım kompozisyonumu

    YanıtlaSil

Deneme