Kalbimizin
Efendisi – Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği Kitabı İle İlgili 4. Klasik
Sorular Ve Cevapları
1. Annesi Hz. Âmine’nin vefatı üzerine Peygamber Efendimiz ağladığında dadısı Ümmü Eymen ona ne söylemiştir?
Cevap: “İlahi kadere karşı boynumuz kıldan incedir. Can da mal da Allah’ındır. Her şeyi veren O’dur. Her şey bize O’nun emanetidir. Günü gelince emanetini geri alacak olan yine Allah’tır.” demiştir.
2. Peygamber Efendimiz yıllar sonra annesinin kabrini ziyaret ettiğinde çok hüzünlenerek ağlamıştır. Neden bu kadar çok ağladığı sorulduğunda ne cevap vermiştir?
Cevap: “Annemin bana duyduğu sevgi, şefkat ve merhameti düşündüm de ondan.” diye cevap vermiştir.
3. Tüm insanlığın sahibi ve koruyucusu kimdir?
Cevap: Yüce Allah’tır (c.c.).
4. Peygamber Efendimiz annesine karşı nasıl davranırdı?
Cevap: Hz. Muhammed (s.a.v.), annesine karşı her zaman saygılı davranırdı. Annesini üzecek sözler söylemez ve onu kıracak davranışlarda bulunmazdı.
5. Anne ve babası vefat ettikten sonra Hz. Muhammed’i yalnız bırakmayan kişi kimdir?
Cevap: Dedesi Abdülmuttalib’dir.
6. Abdülmuttalib nasıl bir insandı?
Cevap: Güzel ahlaklı ve kibar bir insandı. Yoksullara yardım eder, insanlara karşı merhametli davranırdı. Hayvanlara yiyecek verir ve onlara zarar vermezdi. Çocukları çok severdi.
7. Yüce Allah’ın peygamberlere gönderdiği dört büyük kitap nelerdir?
Cevap: Tevrat, Zebur, İncil ve Kur’an-ı Kerim’dir.
8. “Ey Abdülmuttalib! Bildiğim bütün özellikler ve işaretler gösteriyor ki o çocuk senin torunundur.” diyerek Abdülmuttalib’e müjdeli haber veren kralın adı nedir?
Cevap: Kral Seyf’tir.
9. Abdülmuttalib’in katı, merhametsiz ve kötü huylu olan oğlunun adı nedir?
Cevap: Ebu Leheb’dir.
10. Abdülmuttalib, torunu Hz. Muhammed’i neden oğlu Abbas’a emanet etmemiştir?
Cevap: Abbas’ın ticarette helale ve harama yeterince dikkat etmediği ve torununa gereken ilgiyi gösteremeyeceği düşünüldüğü için onu emanet etmemiştir.
11. Abdülmuttalib, torunu Hz. Muhammed’i neden oğlu Hamza’ya emanet etmemiştir?
Cevap: Hamza genç ve yiğit biriydi. Ava meraklı olduğu için ona “Avcı Hamza” denirdi. Bu nedenle torununa gerektiği gibi bakamayacağını düşünmüştür.
12. Abdülmuttalib, torunu Hz. Muhammed’i kime emanet etmiştir? Neden?
Cevap: Torunu Hz. Muhammed’i amcası Ebu Talib’e emanet etmiştir. Çünkü Ebu Talib zengin olmamasına rağmen şefkatli, merhametli ve güvenilir bir insandı.
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme