Kalbimizin Efendisi – Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği Kitabı İle İlgili 6. Klasik Sorular Ve Cevapları

 

Kalbimizin Efendisi – Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği Kitabı İle İlgili 6. Klasik Sorular Ve Cevapları


1. Soru: Tüm peygamberlerin çobanlık yaptığına dair hadis-i şerifte geçen ifade nedir?

Cevap: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Allah’ın gönderdiği her peygamber mutlaka koyun gütmüştür.” buyurmuştur. Bu hadis, peygamberlerin çobanlık yaptığını ifade eder.

2. Soru: Çobanlık yapan bir insanda hangi özellikler gelişir?

Cevap: Çobanlık yapan bir insanda sorumluluk, sabır, dikkat, merhamet, özgüven ve karar verme becerisi gelişir.

3. Musa Peygamber kaç yıl çobanlık yapmıştır?

Cevap: 8 yıl


4.Babasının maddi durumu çok iyi olmasına rağmen kendi ailesinin devesini yılalrca güden halife kimdir?

Cevap: Hz Ömer

5. Soru: Hz. Muhammed’in “Hepiniz birer çobansınız ve hepiniz güttüğünüzden sorumlusunuz.” hadisini açıklayınız ve örnek veriniz.

Cevap: Bu hadis, herkesin sorumluluğunu üstlendiği kişilerden ve görevlerinden sorumlu olduğunu anlatır. Örneğin, bir anne ve baba çocuklarının bakımından ve eğitiminden sorumludur. Bir öğretmen öğrencilerine doğru bilgileri öğretmekle, bir yönetici ise yönettiği insanlara karşı adil davranmakla sorumludur. Herkes görevini yerine getirmeli ve sorumluluklarını ihmal etmemelidir.

6. Soru: Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocukken düğüne gitmek istediğinde Allah tarafından uyutulmasının hikmeti nedir?

Cevap: Allah, Peygamber Efendimizi (s.a.v.) cahiliye adetlerinden ve kötü davranışlardan korumuştur. Bu olay, Allah’ın onu peygamberlik görevine hazırladığını ve koruduğunu gösterir.

7. Soru: Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocukluk döneminde görülen özellikleri nelerdir?

Cevap: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) çocukluğundan itibaren dürüst, güvenilir, temiz ahlaklı ve merhametliydi. Kötü davranışlardan uzak durur, insanlara karşı güzel davranırdı.

8. Soru: Peygamber Efendimizin (s.a.v.) “Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi ne güzel yaptı.” sözünden ne anlıyoruz?

Cevap: Bu sözden, Allah’ın Peygamber Efendimizi güzel ahlakla yetiştirdiğini ve ona doğru davranışları öğrettiğini anlıyoruz. Peygamber Efendimiz dürüstlüğü, merhameti, sabrı ve güzel ahlakıyla tüm insanlara örnek olmuştur.


9. Soru: Büvâne nedir?

Cevap: Büvâne, İslamiyet öncesi Arap toplumunda saygı gösterilen putlardan birinin bulunduğu yerin adıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), putperestlikten uzak durmuş ve hiçbir zaman putlara tapmamıştır.

10. Soru: Peygamber Efendimizin (s.a.v.) putlar hakkındaki görüşü nasıldı?

Cevap: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), putların insanlara fayda veya zarar veremeyeceğini bildiği için hiçbir zaman putlara tapmamıştır. Yalnızca Allah’a inanmış ve insanları da Allah’a kulluk etmeye, putlara tapmaktan vazgeçmeye çağırmıştır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme