Kalbimizin
Efendisi – Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği 2. Klasik Sorular ve Cevapları
1. Peygamber Efendimiz doğduğu zaman Yahudi asıllı bir kişi, dindaşlarına ne söylemiştir?
Cevap: Peygamber Efendimiz doğduğu zaman gökyüzünde farklı bir yıldız görülmüştür. Bunun üzerine Yahudi asıllı bir kişi, peygamberlik görevinin artık Yahudilerden alındığını söylemiştir.
2. Zaman içinde Kâbe’nin duvarları yıkıldıktan sonra Yüce Allah, Kâbe’yi yeniden inşa etme görevini kimlere vermiştir?
Cevap: Hz. İbrahim’e (as) ve oğlu Hz. İsmail’e (as) vermiştir.
3. Cahiliye Dönemi’nde Kâbe’de toplam kaç put bulunuyordu?
Cevap: Rivayete göre o dönemde Kâbe’nin içinde ve çevresinde toplam 360 put bulunuyordu.
4. Peygamber Efendimiz doğduğu zaman putlar neden yerle bir olmuştur?
Cevap: Çünkü Peygamber Efendimiz insanları, evreni yoktan var eden Allah’a iman etmeye çağıracak ve Allah’tan başkasına tapınmayı yasaklayacaktır. Putların yüzüstü yıkılması bu durumun bir işareti olarak anlatılmıştır.
5. Hz. Muhammed (sav) dünyaya geldiği dönemde dünyadaki iki büyük imparatorluk hangileridir?
Cevap: Roma İmparatorluğu ve Fars, yani İran İmparatorluğu’dur.
6. Mecusi ne demektir?
Cevap: Ateşe tapan kişi demektir.
7. O dönemde yaşanan olağanüstü olayları yorumlayan bilgili kişinin adı nedir?
Cevap: Satıh.
8. İran, hangi halife döneminde Müslümanlar tarafından fethedilmiştir?
Cevap: Hz. Ömer (ra) döneminde fethedilmiştir.
9. Mekkeli aileler, çocukları için hangi yayladaki süt annelerini tercih ederdi?
Cevap: Sa'doğulları yaylasındaki süt annelerini tercih ederlerdi.
10. Peygamber Efendimiz’e süt annelik yapmak istemeyen kadınların bunun nedeni neydi?
Cevap: Peygamber Efendimiz’in yetim olmasıydı. Kadınlar, yetim bir çocuğa süt annelik yapmanın kendilerine maddi bir fayda sağlamayacağını düşünüyorlardı.
11. “Babasının hayatta olmaması onun sahipsiz olduğu anlamına gelmez. Onun sahibi Allah’tır. Torununuzu alacağım.” diyen süt annenin adı nedir?
Cevap: Halime Hanım.
12. Halime adının anlamı nedir?
Cevap: Yumuşak huyluluk demektir.
13. Halime ve Haris’in rızkının artmasına vesile olan kişi kimdir?
Cevap: Hz. Muhammed’dir (sav).
14. Peygamber Efendimiz’in süt kardeşleri kimlerdir?
Cevap: Şeyma, Üneyse ve Abdullah’tır.
15. Halime Hanım’ın en küçük çocuğu kimdir?
Cevap: Abdullah’tır. O da Peygamber Efendimiz gibi süt emme çağındaydı.
16. Peygamber Efendimiz’in peygamberliğinin alametlerinden biri olarak anlatılan bulut olayı nedir?
Cevap: Peygamber Efendimiz, Halime Hanım’ın kucağındayken bir bulut onunla birlikte hareket etmiş ve onu güneşten koruyarak gölge olmuştur.
17. Peygamber Efendimiz’in göz rengi nedir?
Cevap: Siyahtır.
18. Peygamber Efendimiz kaç aylıkken konuşmaya başlamıştır?
Cevap: Sekiz aylıkken konuşmaya başlamıştır.
19. Halime Hanım, Peygamber Efendimiz’i kaç yaşındayken sütten kesmiştir?
Cevap: İki yaşındayken sütten kesmiştir.
20. Peygamber Efendimiz kaç yaşına geldiğinde Halime Hanım onu annesine teslim etmiştir?
Cevap: Dört yaşına geldiğinde annesi Âmine’nin yanına teslim etmiştir.
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme