Şefkatin En Büyük Amili Analardır. Hayatımdaki Bütün Hatalarım, Ana Terbiyesi Görmeyişimden İleri Gelmiştir

 

Şefkatin En Büyük Amili Analardır. Hayatımdaki Bütün Hatalarım, Ana Terbiyesi Görmeyişimden İleri Gelmiştir.


Şefkatin en büyük amili analardır, hayatımdaki bütün hatalarım, ana terbiyesi görmeyişimden ileri gelmiştir der Jean J. Rousseau. Şefkatin ve merhametin lideridir, yol gösterenidir anneler. Çünkü anneler evlatlarını en iyi şekilde yetiştiren ve onları hayata hazırlayan, onları güzel terbiye ve ahlak öğreten kimselerdir. Hayattaki hatalar ana Terbiyesinin eksik olmasından kaynaklanır. 


Evlatlar annelerinin sözüne kulak vermelidir ve onların nasihatlerini iyi dinlemelidir ve hayatlarında da uygulamalıdır. İyi anneler iyi evlatlar yetiştirir ve böyle evlatlar da topluma yön veriri. İçinde yaşadığı toplumun gelişmesini ve ilerlemesini sağlar. Toplum içinde merhametli, erdemli, doğru, dürüst ve güvenilir insanlar varsa bunlar iyi anaların, şefkatli anaların eseridir diyebiliriz. Her anne ne yazık ki iyi olamayabiliyor ve onların elinde yetişen çocuklar da toplumda arıza çıkaracaktır ve toplum içinde yaşayan diğer insanların başına bela olabiliyor. Onun için annelerin kendilerini çok iyi yetiştirmesi ve çocuklarına güzel ahlak vermesi şarttır. Çünkü çocuk gördüğünü yapar, yaşar.


 Anne çocuklarına her yönü ile örnek olmalıdır ve çocuklarına her şeyden önce güzel bir terbiye vermelidir. Ondan sonra diğer sorumluluklar kazandırılmalıdır. Terbiyeli annelerin yetiştirdiği çocuklar ileride iyi bir aile babası, annesi, komşu, iş arkadaşı, arkadaş olacaktır. Bunların temelinde de iyi anneler yatmaktadır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme