Kuzgun, Leşe Konar Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Kuzgun,  Leşe Konar Atasözü İle İlgili Konuşma


 Kuzgun; birçok karga türüne, özellikle asıl kargadan daha küçük olan karakargaya verilen ad. Kargalar genelde leşe konan canlılardır. Atasözümüze bakacak olursak atasözümüzde anlatılmak istenen de şudur: Sürekli kötü işlerle uğraşan bir kimse kötülüklerin içinde kalır. Bir kötülük bir başka kötülüğün  doğmasına neden olur. Bunun için de atalarımız kuzgun, leşe konar demiştir. Sürekli kötü işlerle uğraşan bir kimse kötülüklerin içinde kalır. Bir kötülük bir başka kötülüğün  doğmasına neden olur. Bunun için de atalarımız kuzgun, leşe konar demiştir.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Devamlı kötü işlerle uğraşan ve başına bela açan kimseler kendi yaşamına kendi elleri ile büyük zarar verir. Pis işlerin içinde olan kimseler bir türlü düzlüğe çıkamazlar ve böyle kimselerin başından bela asla eksik olmaz. Çünkü bu işlerle haşır neşir olan kimseler kendi elleri ile kendi gönülleri ile o tip işlere bulaşmışlardır. Onun için de kötülük gelir onları bulur. Böylece hem kendilerine hem de  çevresindeki insanlara büyük zarar verir.  Örneğin; kolay yoldan para kazanmak için mafya işine giren, her türlü ahlaksızlığı barındıran işlere giren kimselerin işleri rast gitmez ve bela gelir onları bulur.

 

Bunların olmaması için kötü işlerden el ayak çekilmelidir. Doğru ve dürüst bir hayat tercih edilmelidir. Bunun için de iyi bir insan, güvenilir ve güzel ahlaklı insan olunmalıdır. Böyle olunduğu zaman  kötü işler kişiyi bulmaz ve kişi de başını belaya sokmamış olur. Hayatına mutlu bir şekilde devam eder.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme