Okulda ve Evde Disiplinli Olmanın Önemi İle İlgili Konuşma

 

Okulda ve Evde Disiplinli Olmanın Önemi İle İlgili Konuşma


İşlerinde disiplinli hareket eden kimseler er geç de olsa başarıya ulaşacaktır. Çünkü disiplin insanı düzene sokar ve zaman boş yere akıp gitmez. Disiplin insanın zamanı kıymetlidir.


Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,


Okulda ve evde disiplin olmak kişiye yaşamda büyük kazançlar sağlar. Kişi küçük yaşlarda edindiği disiplin sayesinde ileride iş yaşamında, aile yaşamında, arkadaşlık yaşamında da zorluklar çekmez. Okula gittiğimiz zaman okulun kurallarına uymalıyız, okul eşyalarına zarar vermemeliyiz, öğretmenlere karşı aşırı rahat davranışlar sergilememeliyiz. Derslerimize düzenli olarak çalışmalı, ödevlerimizi düzenli olarak zamanında yapmalıyız.


Sevgili öğretmenim,


Evde de disiplinli olmalıyız. Yediğimiz içtiğimiz mutfağı temiz bırakmalı, çöpleri çöp kutusuna atmalıyız. Ailemize ev işleri konusunda yardımcı olmalıyız ve evimizi dağıtmamalıyız, odamızı temiz tutmalıyız. Yani disiplini hayatımızın her alanına yaymalıyız. Bir yer dağıldığı zaman orayı hemen temizlemeli, yarın yaparım mantığı ile hareket etmemeliyiz. Düzenli, tutarlı, kararlı olmalıyız. Çalışkan ve üretken olmalıyız. Disiplinli olduğumuz zaman daha güzel bir hayatımız olur ve zorlukları çalışarak, plan ve programlı harekete ederek aşabiliriz ve kendimizi daha iyi yerlere getirebiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme