Geçmiş Yıllarda Mektubun Önemi Konulu Konuşma

 

Geçmiş Yıllarda Mektubun Önemi Konulu Konuşma


Mektup, insanlık tarihinde haberleşmeyi sağlayan yazılı araçlardan biridir. Doğal bir üslupla yazılan mektuplarda içtenlik, samimiyet ve mahremiyet ön plandadır. Mektup insanlar arasında iletişimi sağlayan önemli iletişim araçlarından biriydi.


Sevgili öğretmenim,

Eskiden cep telefonu, tablet, masa üstü bilgisayarlar olmadığı için insanlar birbirleri ile mektuplaşırlardı. Mektupta sevgi, özlem, aşk dile getirilirdi. Bir kişinin başka kişiye verdiği değer yazılarak ortaya çıkardı. Mektup yazan kişi mektubunu güzel bir şekilde yazmak için duygu ve düşüncelerini en açık şekilde ve en özenli şekilde ifade etmek için saatlerce düşünür ve daha sonra mektubunu yazardı. Çünkü mektup değer verme, nezaket vardı  ve  ayrıca mektuplaşma sağlıklı iletişimin bir başka yoluydu. Bunun için mektup insanlar için çok önemliydi.

 

Sevgili Öğretmenim,

Günümüzde mektubun yerini cep telefonu ve tabletler aldı. İnsanlar arasındaki eski samimiyet ve nezaket azalmaya başladı. Çünkü sürekli telefonda konuşmak, iletişim kurmak, istediğin kişiye anında ulaşabilmek insanlar arasında sıradanlığa neden oldu. Oysa mektup yazıldığı zaman arada bir yazılırdı ve insanlar birbirine hasret kalırlardı. İnsan insana daha çok önem verirdi ve daha çok sevgi, saygı ve özlem olurdu. Bunun için mektup insanlar arasındaki sevginin, saygının  yazıya dökülmüş haliydi. Mektup yazan kişi mektubu yazdığı kişiye ulaştı mı diye heyecan içinde olurdu ve karşıdaki kişiden de aynı şekilde mektup bekler ve bu da o kişi ya kişilere umut verirdi ve yaşama sevinci sağlardı. Anlatacaklarım bu kadardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme