Sağlıksız Beslenme İle İlgili Kompozisyon

 

Sağlıksız Beslenme İle İlgili Kompozisyon


“Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır.” der  sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa . Gerçekten de bu dünyada bizi mutlu eden, bizi ayakta tutan ve hayata dört elle sarılmamızı sağlayan güç sağlığımızdır. Bunun için yediğimize, içtiğimize çok dikkat etmeliyiz ve sağlıksız beslenmeden uzak durmalıyız. 


İnsan olarak her şeye kafa yorarız. Kitap okuruz, sınavlarımıza hazırlanırız, bir arkadaşımızla küs olduğumuz zaman günlerce buna kafayı takarız, başarısız olduğumuz zaman üzülürüz de iş yeme içmeye gelince, sağlığı korumaya gelince ona ne yazık ki iş işten geçinceye kadar üzülmeyiz. Ta ki bir hastalığa yakalandığımız zaman. Oysa bu dünyada en değerli varlığımız, en değerli hazinemiz sağlığımız olmalıdır. Gün içinde o kadar çok sağlıksız gıdalar, pakete girmiş gıdalar tüketiyoruz ki bunların beynimize, bedenimize ve ruhumuza ne gibi kötü etkileri olduğunu bir türlü bilmiyoruz ya da bilmek istemiyoruz. Ha bire yemeye, düşüncesizce  tıkınmaya devam ediyoruz. 


Sağlıksız beslenme bir süre sonra alışkanlığımız haline geliyor ve böylece kendi kendimizi tüketmeye başlıyoruz. Oysa insan ne yediğine, ne içtiğine dikkat etmelidir. Önüne gelen her şeyi yememeli, bir gıda organik diye de onun da aşırısını tüketmemelidir. Sağlıklı olan gıdalardan yeteri kadar yemeliyiz ve ölçüyü asla kaçırmamalıyız. Yoksa durum vahim hale gelebilir. Sağlık elden gittiğinde iş işten geçmiş olur.  Aşırı yağlı gıdalar, şeker ve unun girdiği her türlü gıda, aşırı tuz tüketimi insan sağlığını olumsuz etkiler. 


Oysa sağlık bize verilmiş en büyük armağandır. Onun için sağlıksız beslenmeye bir an önce son vermeliyiz. Nasıl ki çalışma konusunda bir plan ve programımız oluyorsa beslenmede de bir plan ve programımız olmalıdır. Hem sağlıklı beslenmeli hem de  ev içinde egzersizler yapmalıyı, yürüyüşlere çıkılmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme