Geç Geçenden Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 

Geç Geçenden Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 

İnsan kendisine değer vermeyen, saygı göstermeyen kişiye aynı  şekilde değer vermemeli, saygı göstermemelidir. Gerçekten de bize değer vermeyen, bizi sevmeyen, onca iyiliğimize rağmen, onca fedakarlığımıza rağmen yaptıklarımızı görmeyen insanları kalbimizden uzaklaştırmak en doğrusu olur. Çünkü seni sevmeyene sabır göstermek, seni sevmeyenin arkasından koşmak en çok da koşanı yıpratır ve olan giden onca zaman olur.

 

 Sizi seven, size değer veren insanlarla muhabbet kurun. Sizin için emek eden, fedakarlık gösteren, sadece menfaat için sizi sevmeyen , sizi siz olduğunuz için sevenlerle olun. İnsanlar  genelde kendilerini üzen, kendilerine pek yüz vermeyen kimselerin peşinden koşar ve bunun sonucunda da üzülen  insanın yine kendisi olur. Oysa oturup biraz düşünmek, beklemek gerekir. Beni gerçekten kim seviyor, kim bana kıymet veriyor, beni dinliyor, benim mutlu ve acı günlerimde yanımda oluyor. Bunu gerçek anlamda idrak edersek işte o zaman bize değer verenlerin kıymetini daha iyi anlarız ve onları daha çok severiz.

 

Bizi sevmeyen insanlardan geçmeliyiz, sevenlerin peşinde koşmalıyız ve onlara fazlası ile değer vermeliyiz. Seni sevmeyen, sana değer vermeyenler ilgili çok güzel bir söz vardır: “Seni sevmeyene asla sabır gösterme; çünkü sabrının adı yüzsüzlük, fedakarlığın adı eziklik, sevginin adı kişiliksizlik olur.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme