Başarıda Çalışmak Önemlidir Konulu Kompozisyon

 

Başarıda Çalışmak Önemlidir Konulu Kompozisyon


Başarılı olmak için kişinin belli bir bilgi birikimi olması gerekir. Başarı hiç kimseye oturduğu yerden gelmez. Çünkü başaran her insanın o başarıda alın teri vardır, göz yaşı vardır, feda ettiği eğlenceleri vardır. İnsan ne kadar zeki olursa olsun çalışmazsa o zeka bir işe yaramaz. Çünkü boş duran insan bir zaman sonra bildiklerini bile unutmaya başlar. Oysa çabalayan, gayret gösteren ve her gün az da olsa çalışmaya devam eden kişi eninde sonunda başarır. Yeter ki azim olsun, sabır olsun.


Başarılı olmak için kişinin kişinin kendine göre bir plan ve program yapması gerekir. Düzensiz bir çalışma kişiye başarı getirmeyecektir. Bunun için düzenli olmak, disiplinli olmak kişiyi daha kararlı bir kimse yapar. Örneğin; Her gün belirli saatlerde kalkmak ve o saatlerde ders çalışmaya başlamak, aile bireyleri yatıyor olsa bile senin çalışmana devam etmen gelecekte başarılı olacağının göstergesidir. Çünkü kimseye bağlı olmadan, kendi iradenle amaçlarına ulaşmak için emek etmen seni daha değerli kişi yapar ve kendine olan özsaygın ve özgüvenin de artar. Bu da başarı durumuna da katkı sağlar. 


Çalışmadan, emek etmeden başarılı olacağınız anneden kimseler hayalperest kimselerdir. Başarıda çalışmanın önemi ile ilgili şu söz çok çok önemlidir:” "Çalışma olmadan başarıya ulaşmak, zenginliği beklemek gibi bir şeydir ama hiçbir zaman gerçekleşmez." der Napoleon Hill. İşte bunun için başarıda çalışmak şarttır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme