Sizce Hayvanları Sevmek, Onlara Gönül Vermek Niçin Önemlidir?

 

Sizce Hayvanları Sevmek, Onlara Gönül Vermek Niçin Önemlidir?


Hayvanları sevmek bence insan olduğumuzun göstergesidir. Çünkü hayvanlar bizimle eşit yaratılmamış, onlara akıl verilmemiştir. Aklı olmadığı için kendilerini korumada yetersiz kalmışlar ve biz insanların  onları korumasına muhtaçtırlar. Hayvanlara gönül vermek gerekir. Çünkü onlardan öğreneceğimiz çok şey vardır. Mesela çevremde çocuklarını bırakıp giden anne ve babalar görüyorum. Yeni doğum yapmış bir köpek ya da kedi bile yavrularını bırakıp gitmezken aklı olan insanların küçücük yavrularını, bakıma muhtaç olan, kendilerini savunamayan bebeklerini nasıl duyarsızca terk ettiklerini gördüğüm zaman canım acıyor ve o çocuklar için çok üzülüyorum. 


Oysa hayvanlar bunu yapmıyor. Kuluçkadan yeni çıkan civcivlerin annesine bakın. Nasıl da canını dişine takıyor da koruyor o küçücük civcivleri.. Bununla  hayvanlar  nasıl iyi anne olacaklarını gösteriyorlar akıllı dediğimiz insanlara. İşte hayvanları örnek almalıdır bazı kimseler. Hayvanlara gönül verilmelidir çünkü onlar sevildiğini hissettikleri zaman, kendilerine zarar vermeyeceğimizi anladıkları zaman bize can yoldaşı, arkadaş oluyorlar. Onların sadece ve sadece sevilmeye, korunmaya ve merhamete ihtiyacı vardır. Bunu yapmak da çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. 


Hayvanlara gönül vermeliyiz çünkü onlar doğal yaşamın dengesini devam ettirmeden büyük rol oynarlar ve hepimize fayda sağlarlar. Bunun için hayvanları çok sevmeliyiz, onlara azla zarar vermemeliyiz. Hayvanları sevmek çocuklara çok iyi gelir.  Evinde bir hayvanı olan çocukta hayvan sevgisinden dolayı şu beceriler gelişir. Çocukların kendine olan güveni artar, kendi kararlarını kendi verebilir, sosyal hayatına olumlu etki eder, çocukta empati kurma becerisi gelişir, aile ilişkileri daha güçlü hale gelir, çocuk daha dışa dönük olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme