Mırıldanan Çocuk Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Mırıldanan Çocuk Kitabında Geçen Özlü Sözler


Mırıldanan Çocuk adlı kitapta dostluk, dayanışma, otizme, aile ve komşuluk bağları anlatılır. Kitap insanı derinden etkileyen, kalbimize dokunan güzel bir kitaptır. Otizmli özel bir çocuk ile  meraklı bir ev kedisi olan Pepe’nin sıra dışı arkadaşlığı anlatılır. Hem güldüren, hem ağlatan, hem de düşündüren bir kitaptır.

Mırıldanan Çocuk kitabında geçen özlü sözler şunlardır:

 

"Çiçeklerin bile birilerine ihtiyacı vardır. Yoksa sararıp solarlar. Çiçeklerin başına bu geliyorsa çocukların başına neler geleceğini siz tahmin edin!”

"Aslında bütün mesele bu. Yani birine bir konuda, daha önce hiç sahip olmadığı bir fırsat vermek çok da zor değil. Bu dünyada yapacak başka neyimiz var ki?"

“İşte, diye düşündüm kendi kendime, aslında iletişim kurmak ne kadar da kolay. anlaşmak için bir hareket, bir bakış, biraz çaba yeterli olur.”

“Kitap okumak çok güzel. Hayırla bir kitabın içine girmek, kitap okurken onun sesini duymak, kelimeleri söylerken nefes alışverişini hissetmek çok güzel. Akıp giden hikâyenin bir müzik gibi seni de alıp götürmesi, biri seni kucaklamış gibi içini ısıtması çok güzel. Okumanın bu kadar güzel bir şey olduğunu bilmiyordum doğrusu.”

“İnsanlara derdini anlatmanın ne kadar zor olduğunu düşünüyordum .Oysa biz hayvanlar birbirimizi ne kadar da kolay anlıyoruz. Köpek, kedi, inek, cırcır böceği, kurbağa olmamızın bir önemi yok. Havlamamız, miyavlamamız, melememiz, cıvıldamamız, vıraklamamız hiçbir şeyi değiştirmez. Biz hayvanlar çok kolay anlaşırız.”
“Biraz samimi olmak çok çaba gerektirmiyor.”

“Biz kediler insanların hasta olduğunu hemen anlarız çünkü insanların hasta olduğu ortamdaki hava ağırlaşır.”

“Otizmli çocukların çok özel ihtiyaçları vardır.”


“Yani birine bir konuda, daha önce hiç sahip olmadığı bir fırsat vermek çok da zor değil. bu dünyada yapacak başka neyimiz var ki? tüylerimizi kaşıyıp durmadan mama mi yiyelim yani?”

 

“Üzüntü hastalığı insanların yakalandığı bir hastalıktır. bu hastalığa nasıl yakalandıklarını tam olarak bilmiyorum ama genellikle hayatta başlarına gelen şeyler yüzünden oluyor.”

"Kendime bir söz vermiştim. Dünyaya ve kendime karşı verdiğim bir sözdü bu. Haklı bir sebebiniz varsa işleri yoluna koymak için daha fazlasını yapmanız, hatta imkansızı başarmanız gerekir."

“Bu dünyada hiçbir şey belli olmuyor işte. Bazen iyi şeyler yapmasını hiç beklemediğin kişiler seni şaşırtabiliyor."

"İnsanlara derdini anlatmanın ne kadar zor olduğunu düşünüyordum. Oysa biz hayvanlar birbirimizi ne kadar da kolay anlıyoruz."

“Sonuçta onlar insan ve insanlarla doğru dürüst diyalog kurmak gerçekten çok zor.”

“Bazen hayata önüne engeller çıkar ve Sende işleri yoluna koymaya calışırsın.”

"Neler yapıyorsun sen böyle?" dedi kafasını sağa sola sallayarak. İnsanlar, hayvanlarla ya da küçük çocuklarla konuşurken böyle sorular sorarlar. Aslında bu tür sorulara cevap alamayacaklarını bilirler ama zaten bu soruları cevap almak için sormazlar. Bunlar sadece sevgi sözcükleridir.”


“Abibu karşılığında hiçbir şey beklemeden gülümsüyor, müşterilere gülümseyişini hediye ediyordu.”

“Akıp giden hikayenin bir müzik gibi seni de alıp götürmesi, biri seni kucaklamış gibi içini ısıtması çok güzel.”

“Bir kedi, öğrenmenin her zaman bilmemekten daha iyi olduğunu bilir.”

“Aslında iletişim kurmak ne kadar da kolay. Anlaşmak için bir hareket, bir bakış, biraz çaba yeterli oluyor."

"Okumanın bu kadar güzel bir şey olduğunu bilmiyordum doğrusu."

“Bir anneyseniz ve uzaklarda, bin üç yüz otuz metre yükseklikteki bir dağda bir çocuğunuz varsa bir hafta çok uzun bir zamandır.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme