“Doğruluk Her Türlü Şart Altında Meyve Veren Bir Ağaçtır” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Doğruluk Her Türlü Şart Altında Meyve Veren Bir Ağaçtır” Sözü İle İlgili Kompozisyon


Doğruluk ve dürüstlük insana yakışan en önemli erdemlerden biridir. Doğruluk her türlü şart altında meyve veren bir ağaçtır çünkü insan doğru olduğu zaman eninde sonunda kârlı olur. Vicdanı rahat olur, rahat uyur, rahat yer, rahat gezer. Onun için her zaman doğruluktan, haktan ve adaletten yana olunmalıdır. Atalarımız doğru eğilmez, eğri ise doğrulmaz demiştir. 


Çünkü bir işte doğruluk varsa, bir insan dürüstse sonuç geç olsa da iyi olur, güzellikler olur, mutluluk olur. Kimi insanlar üç günlük dünya için, beş kuruşluk menfaat için doğrudan yana olmaz ve kısa süreliğine işlerim yolunda gidiyor , herhangi bir zarara uğramadım der. Ama gel gör ki zaman geçer, yaptığı yanlışları unutur , yaptığı sahtekarlıkları unutur ya da unuttuğunu zanneder ta ki yaptığı yanlışın kendine zarar verdiğini anlayacağı gün geldiği zaman. İşte o zaman anlar yanlış insan olmanın ne kadar kötü olduğunu, her zaman doğruluktan yana olan insanın kaybetmeyip asıl kazanan olduğunu. 


 Doğru olan insan geç de olsa hem maddi olarak kazanır hem de manevi olarak. Toplumun gözünde saygın biri olur ve değerli olur. Böyle kimseler ölse bile unutulmaz ve hep kalplerde yaşar. İşte bundan dolayı doğruluk her türlü şart altında meyve veren bir ağaçtır, doğruluktan ayrılmayınız, doğrular ile birlikte olunuz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme