Sınıfta Sunmak Üzere Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Yazınız.

 Sınıfta Sunmak Üzere Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları Konulu Bir Konuşma Metni Yazınız.

 

Vatan;  üzerinde yaşayan her insan için kutsaldır. Vatan toprakları şehit kanları ile sulandığı için kıymetlidir. Bu vatan kolay kazanılmamıştır.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlar!

Bildiğiniz gibi Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu halkı hem yoksullukla mücadele ederken bir yandan da düşmanla mücadele etmekteydi. Yoksulluğun ne olduğunu en iyi onu yaşayan bilir. Yoksul olmayan, acı çekmemiş, zorluk çekmemiş kişi çekmiş olanların halinden kolay kolay anlamaz. İşte vatan toprakları da yoksulluk çekmiş koca yürekli kahraman vatan evlatlarının tırnağı ile kazıyarak düşmanlara teslim edilmemiştir.  Onlar savaş sırasında bir dilim ekmek dahi bulamazken bugün bizler istediğimi her şeyi yiyebiliyoruz, istediğimiz her şeye ulaşabiliyoruz ve nez yazık ki bunu abartıyoruz. Çünkü tüketim çılgını bir insana dönüştük çoğumuz.



İşte burada da vatanını gerçek anlamda seven bir öğrencinin vatanına karşı nasıl bir sorumluluğu olduğunu sizlere elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım.

Vatanını seven bir öğrenci ilk olarak vatanının özgür olarak kalmaya devam etmesi için derslerine çok iyi çalışır. Her öğrenci aynı seviyede olmayabilir ama her öğrenci çalışırsa çok iyi yerlere gelip vatanı da ileriye götürebilir. Bunun için bizler çok ama çalışmalıyız. Bilim ve ilimi kendimize rehber edinmeliyiz. Aile içinde üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Mesela basit gibi görünen ama gerçekte sorumluluk bilincini bize kazandıran bir şeydir odamızı toplamak ve tertemiz hale getirmek. İşte bu da bir görevdir aslında. İhtiyacımız olmayan şeyleri almamak, okul eşyalarına zarar vermemek,  devlet malına el uzatmamak da vatana karşı sorumluluklarımızdandır.



Vatanına karşı sorumlu olan öğrenci disiplinli olmalı, sabırlı olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk yolundan gitmeli ve vatan için elinden geleni yapmalıdır. “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” der. Atatürk. İşte öğrenciler de kendi yaşlarına uygun şeyleri en güzel şekilde yaparak vatanı  sevdiklerini göstermelidir. Vatan sadece konuşmalarla sevilmez. Vatanını seven insan, vatanını seven öğrenci en iyi olmak için, en başarılı olmak için, en merhametli olmak için, en ahlaklı olmak için çalışmalıdır. İşte bunlar sorumluluktur. Bunlar yapıldığı zaman vatan gelişir, ilerler ve dünyanın gelişmiş ülkelerinden biri olmuş oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme