“İnsanların Kimlikleri Güç ve Makam Sırasında Ortaya Çıkar.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Açıklayınız.

 “İnsanların Kimlikleri Güç ve Makam Sırasında Ortaya Çıkar.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Açıklayınız.


Çoğu insan iyi olmak güzeldir, iyi olmak erdemliliktir der ama ellerine güç geçince hemen değişiverirler. İnsanların kimlikleri güç ve makam sırasında ortaya çıkar. Çünkü insan bir makama geldiği halde kibirlenmiyorsa, insan olmaktan vazgeçmiyorsa, zalimlik yapmıyorsa gerçek bir insandır ve değişmemiştir. Ama ne yazık ki durum çoğu zaman böyle olmuyor. Bir zaman acıdığımız, merhamet ettiğimiz insanlar kudret sahibi olunca çabuk değişiyorlar ve şekilden şekle girerek kendi kişiliklilerini, kimliklerini kaybedip bencil ve hırslı bir kimliğe bürünüyorlar.


 Onun için insanları makam sahibi olduğu zaman tanımak doğru olur. Çünkü makam sahibi olduğu zaman gerçek yüzünü gösterir insan. Çok az insan makam sahibi olduğu zaman kendini kaybetmez, zalim olmaz. Çoğu insan ise kibirlenir ve ne oldum delisi olmaya başlar. İnsan bu hayatta şu üç şeyi asla unutmamalı: “Neydim, ne oldum, ne olacağım.” Bugün elinizde kudret olup zalimken yarın elden ayaktan düşerseniz, işinizde kötü gider ve sahip olduğunuz her şeyi kaybedebilirsiniz. İşte o zaman iş işten geçmiş olur. Bunların olmaması için her zaman, her gün insan olarak kalmaktır önemli olan. Hiçbir imkanımız yokken iyi bir insansak her şeyimiz olduğu zaman da iyi bir insan olarak kalmaya devam edebiliyorsak işte o zaman zorlu sınavı geçmiş oluruz ve insan olmuş oluruz. 


Yani her zaman haklıdan ve adaletten yana olmalıyız. Haksızlık karşısında susmamalıyız, zalim insanlardan, menfaatçi kimselerden yana olmamalıyız. Özümüz ne ise o olmalıyız. Maddi şeyler bizi değiştirmemelidir. Gözümüzü makam hırsı bürümemelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme