“Bu Millet Kılı Kıpırdamadan Dava Uğruna Canını Vermeye Razı Olmasaydı Ben Hiçbir Şey Yapamazdım.”

 “Bu Millet Kılı Kıpırdamadan Dava Uğruna Canını Vermeye Razı Olmasaydı Ben Hiçbir Şey Yapamazdım.”




Milletimiz vatanı kurtarmak için hayatını tehlikeye atmaktan geri durmamıştır. Bu vatanı kurtarmak için Mustafa Kemal ve silah arkadaşları milletimize önderlik etmiştir, milletin fertlerine olayın özetini anlatmıştır ama vatan sadece bir kişi ya da iki kişi ile kurtarılmamıştır. Vatan milletimizin kahraman evlatları sayesinde, Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde kurtarılmıştır.

 Mustafa Kemal’in de dediği gibi bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna canını vermeye razı olmasaydı ben hiçbir şey yapamazdım.” Der. Eğer ki millet Mustafa Kemal’in sözlerine kulak asmasaydı, bağımsızlık nedir, bağımsızlığın önemi nedir kavramlarının bilincinde olmasaydı ve kutsal davaya hayatını adamasaydı bu vatan şu anda var olmazdı. Şu anda başka devletlerin egemenliği altında yaşayan ve başka devletlere uşaklık eden insanlar olarak yaşardık ya da hiç hayatta bile olamazdık belki de. Millet; kurtuluşa  önder olan kişilerin sözüne kulak asamasaydı, bu vatanı kimse işgal edemez ve vatan her şekilde kurtulur diyerek oturduğu yerde bekleseydi  vatan çoktan işgal edilmiş olurdu. Bizim yüce milletimizi yerinde durmamıştır. 

Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına her bir ferdimiz cepheye koşmuş, vatan için, vatan evlatları için elinden gelen desteği asla esirgememiştir. Kutsal dava uğruna nice canlar hayatını kaybetmiş, nice kahraman vatan evlatları gazi olmuştur. Aç kalmış, susuz kalmış ama asla onursuz kalmamıştır bu milletin vatansever evlatları. Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve millet güç birliği yapmış, vatana sahip çıkılmış ve vatanımızı Yüce Allah’ın da izni ile bağımsızlığına kavuşmuş düşman da yurdumuzdan gitmek zorunda kalmıştır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme