Kötülük Yaptın Mı Kork, Çünkü O Bir Tohumdur. Allah Yeşertir, Karşına Çıkartır.” Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.

 Kötülük Yaptın mı Kork, Çünkü O Bir Tohumdur. Allah Yeşertir, Karşına Çıkartır."  Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.



Kötülük yapmak, nankör olmak, vefasız olmak, en ufak bir hatada size iyilik yapan kişileri bir kalemde silmek ve onlara kin beslemek, kötülüğü eyleme dökmek insanoğluna özgüdür. Kötülük yaptığımız zaman bunun bize zararı dokunmayacak ve hep böyle günler geçip gidecek, biz de günümüzü gün edip yaşamaya devam edeceğiz diye düşünmemeliyiz. Der ki Mevlana: “ Kötülük yaptığın zaman kork çünkü o bir tohumdur. 

Yani senin ektiğin tohum kötülük tohumudur ve o tohum günü geldiği zaman ortaya çıkarıp yeşerecek  ve yaptığın kötülükler sana aynen geri gelecektir. Ettiğimiz kötülükler hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Çünkü Allah kimsenin ettiğini yanına bırakmaz ve edilen kötülüğün karşılığı da ağır olur ve insan bunu anladığında iş işten geçmiş olur. Henüz yolun başındayken uzak durmalıyız kötü düşüncelerden, kötü eylemlerden ve sinsiliklerden. 


Ah almamalıyız mesela, yetim ve öksüz hakkı yememeliyiz, mazlum insanların kolunu kanadını kırıp onlara zalimlik yapmamalıyız. Elimizden geldiği kadar iyi insan olma yolunda ilerlemeliyiz ve ne kadar fazla gönle girersek o bizi mutlu eder anlayışı içinde yaşamımızı idame ettirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme