“Rüşvet Kapıdan Girince İnsaf (İman) Bacadan Çıkar.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Rüşvet Kapıdan Girince İnsaf  (İman) Bacadan Çıkar.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Bir insanın bir işten rüşvet alması, o kişinin işini ehli ile yapmaması demektir. Rüşvetin işe girdiği her şey haramdır ve kişi bu parayı alnının teri ile kazanmamıştır. Rüşvet kapıdan girince insaf bacadan çıkar der atalarımız. Rüşvetin olduğu yerde acıma duygusu olmaz, vicdan olmaz ve rüşvet kişiye her türlü kötülüğü yaptırır.  İnsan yüzü kızartıcı işler yapmaktan kaçınmalı ve her zaman hakkı ile,  helali ile parasını kazanmalıdır.


 Rüşvet alan kişi insanlıktan nasibini almamış kimsedir. Böyle kişilerden korkmak gerekir. Bugün rüşvet alan yarın daha kötü şeyler yapar. Masum ve mazlum insanların hakkı yenilir. Rüşvet alan da veren de aynı şekilde suçludur ve ikisinden de her türlü kötülük beklenir.

 Rüşvet insanın başına türlü belalar da getirir. Onun için elimizdekiler ile yetinmeliyiz, hakkımız olanı almalıyız ve fazlasına göz koymamalıyız. Aç gözlü olan, hep daha fazlasını isteyen kişiler sonunda belasını bulur ve başkalarının emeğini de çalmış olur. Onun için de çocuklarımızı da küçük yaştan itibaren iyi insan olarak yetiştirmeliyiz ve hak etmediği hiç bir şeyi, emek etmediği hiç bir şeyi almamaları gerektiğini onlara model olarak göstermeliyiz. 

Merhametli ve adaletli çocuklar yetiştirmeliyiz. Rüşvet ve iltimasla bir yere gelen değil alnın teri ile kaleminin teri ile bir yere elen çocuklar yetiştirmeli, yarınlara umutla bakmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme