Psikolojik Açıdan Sağlıklı Olmak İle Beden Açısından Sağlıklı Olmak Arasındaki İlişkiyi Açıklayınız.

 Psikolojik  Açıdan Sağlıklı Olmak İle Beden Açısından Sağlıklı Olmak Arasındaki İlişkiyi Açıklayınız.



 Ruh ile beden bir bütündür. Birinde olan değişme diğerini de etkileyecektir. Psikolojik açıdan sağlıklı olmak  ile bedensel açıdan sağlıklı olmak arasında yakın bir ilişki vardır. İnsanın ruhu sağlıklı değilse bu durum bedenine de yansıyacaktır. Kişi bunun için de ilk olarak ruhunu sağlıklı hale getirmeli, gün içinde fazla stresli olmamalı, olumsuz bir durum ile karşılaştığı zaman hemen  kendini kaybetmemelidir. Bezen bir arkadaşımızla yaşadığımız ufak bir sorun bile bizi mutsuz eder. Ya da bir komşumuzla, yakınımızla. Bu durumda üzülürüz. Bunun üzerine ya başımız ağrır, ya boynumuz ağrır, ya da belimiz vb. İnsan  psikolojisi sağlam değilse bu bedene de etki edecektir. 


Onun için olabildiğince güçlü bir psikolojiye ve güçlü bir bağışıklık sitemine sahip olmalıyız. Erken yatıp erken kalkmalıyız. Güneşli zamanlarda dışarıya çıkmalıyız ve temiz hava almalıyız. Bizi üzen şeyleri düşünmemeye çalışmalıyız ve  bunların üstesinden de geleceğimize inanmalıyız. Böyle yaptığımız zaman ruhsal açıdan yaşadığımız sorunlar bedenimize olumsuz bir etki yapmayacaktır. Gerçekten psikolojimiz iyi değilse bunu bedenimize  yansıtıyoruz. Mutlaka bir yerlerimiz ağrıyor.  Stresli olduğumuz zamanlarda, mutsuz olduğumuz zamanlarda ya aşırı yemek yeme davranışı içine girip aşırı kilo alıyoruz , ya da hiçbir şey yemeyerek  aşırı  zayıflıyoruz ki bu durumlarda bedenimize yansıyor ve hasta oluyoruz. Bu ve bunun gibi daha çok sayıda örnekler verebiliriz.

Bedensel açıdan yaşadığımız hastalıklarda psikolojimize etki etmektedir. Mesela en basit grip olduğumuzda bile moralimiz bozluyor ve kendimizi kötü hissediyoruz. Daha kötü hastalıklarda ise insan daha da fena oluyor. Hem psikoloji bedeni etkiliyor, hem de bedenimizi psikolojimizi etkiliyor diyebiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme