Gençliğin Gözü İle 19 Mayıs Ruhu Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

 Gençliğin Gözü İle 19 Mayıs Ruhu Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

İnsanın en güçlü olduğu, en aktif ve en üretken olduğu yılları gençlik yıllarıdır. Çünkü gençken daha sağlıklı oluruz, daha güçlü oluruz ve bir şeyleri yapabilme ve başarma isteğimiz, hırsımız daha çok olur. Gençlik her ne kadar güzel ve en parlak dönemler olsa da günü geldiği zaman  bu dönem de elbette sona erecektir. Gençliğin gözü ile 19 Mayısa baktığımızda bu bayram gençler için çok özel ve anlamlı bir bayramdır. Ülkemizin kurucu Mustafa Kemal’in gençleri nasıl sevdiğini ve onlara nasıl güvendiğini sözleri ile de anlarız. Cumhuriyetin bekçileri, demokrasinin en ateşli savunucuları gençler olacaktır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal bütün umudunu gençlere bağlamıştır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gençlerimize hediye edilmiş, onların spor yapmaları , spor sayesinde daha sağlıklı ve daha mutlu olunacakları söylenmiştir.

Spor yapan gençler kendilerinde daha çok  güç bulacaklar ve daha üretken, daha çalışkan olacaklardır. Gençler sadece spor yaparak kendilerini geliştirmezler. Aynı zamanda bilim ile ilgilenmeli, derslerine iyi çalışmalı, geleceklerine daha iyi yatırım yapmak için yorulmak nedir bilmeden okumaya, araştırmaya , çalışmaya devam etmeli ve aynı zamanda ahlaklı bireyler, ahlaklı nesiller olmalıdır.  Gençler sorgulamalı, eleştirmeli, yanlış olanın peşinden sürüklenmemelidir. Araştıran, sorgulayan gençlere devlet yardım etmeli, onlara maddi ve manevi destek her zaman sağlanmalıdır.  Bugünün gençleri yarının yetişkinleri olacağı için onlara çok değer vermek ve onları çok sevmek gerekir. Bu bayramda gençlere aileleri  çeşitli hediyeler almalı, onları çok sevdiğini göstermeli ve çocuklarına hak ettiği değeri vermelidir.

Gençler de bayramlarını doyasıya yaşamalı ve  her zaman bilim ve fen yolundan yürümeye devam etmeli, spor yapmayı da hayatının vazgeçilmezi haline getirmelidir. Mustafa Kemal gençler  ile ilgili ve spor  ile ilgili şu sözleri söylemiştir:

“Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

“Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme