Yüreklerde Mehmet Akif, Dillerde Hürriyet Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Yüreklerde Mehmet Akif, Dillerde Hürriyet Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

Milli marşımız olan, okuduğumuzda ve okunduğunda her zaman gözlerimizin dolmasına neden olan , her bir kıtasında bir anlam ve  mesaj olan İstiklal Marşı biz Türkiye Cumhuriyeti gençleri  için çok ama çok özeldir. Yüreklerimizde elbette Mehmet Akif Ersoy, dillerimizde her zaman hürriyetin sesleri olacaktır. Sevgili Mehmet Akif Ersoy yüreklerimize girmeyi o kadar hak etmiştir ki onun için ne kadar dua etsek onun için ne kadar  güzel sözler söylesek azdır bile. Çünkü Mehmet Akif Ersoy, çünkü vatan şairimiz  kişilikli, onurlu, vatanını ve milletini çok seven, kişiliği kendine has olan büyük bir yazar, büyük bir şair ve her şeyden önce inandığı yolda geçen , inanç adamıdır.


Yüreklerimizin Akif için atmasının nedeni de elbette vatanımıza olan düşkünlüğümüz, içimizdeki vatan sevgisi ve vatan ateşinin hiç bitmeyecek olmasından kaynaklanır. Biz gençler olarak bu vatanın değerini biliyoruz ve bilmeye de devam edeceğiz. Onun için her birimiz vatan söz konusu olduğunda üzerimize düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirmek için çok çalışacağız, emek edeceğiz ve alın teri ile kazanılmış, vatan kahramanlarının kanı ile sulanmış bu toprakları  asla ve asla yabancı işgal kuvvetlerine teslim etmeyeceğiz. Düşman ister içten olsun ister dıştan bu vatan topraklarını gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz. 


Hürriyet bir insanın hayatında sahip olması gereken en doğal hakkıdır. Hangi genç vatanından ayrı bir yerde yaşamak ister, hangi insan zorla başka bir ülkenin dilini konuşmak, dinini yaşamak ve geleneklerini yaşamak ister. Elbette hiç kimse istemez. Çünkü herkes doğup büyüdüğü vatan toprağında yaşamak, ana dilini konuşmak, dinini yaşamak ve kültürünü kendi gelenek ve göreneklerine göre de yaşatmak ister. Bu son derece normal ve olması gereken bir durumdur da zaten.


 Özgürlük olmadığı zaman, bir ülkenin egemenliği altında tutsak edildiğimiz zaman yaşayan cansız bir beden yığınından başka bir şey olmayız. Özgürlüğümüz olmadığı zaman, hürriyetimiz elden gittiği zaman yaşamanın bir anlamı  olmaz ki zaten .  Ha ölmüşüm ha yaşamışım benim için hiçbir anlamı olmaz ki.  Benim için anlamlı olan şey vatan yolunda, cephede düşmanla çarpışıp şehadet  şerbetini içmeye nail olmak, Allah yolunda, vatan ve namus için şehit olabilmektir. 


Büyük şair  ve vatansever olan Mehmet Akif  İstiklal savaşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanımızın nasıl bir  mücadelenin sonucunda kazanıldığına şahit olmuş, o yıllarda Anadolu insanının  ne durumlara düştüğünü, hangi zorluklar ile bu vatanı kurtardığını görmüş ve tüm bunlardan etkilenerek ve vatanına aşk ile bağlanarak gece gündüz demeden İstiklal Marşını yazmıştır. 


Bir insana para ile şiir yazılacak dendiği zaman o insanın amacı paraya sahip olmaksa  yazacağı şiirin pek güzel ve duygulu olacağını sanmıyorum. Sadece süslü sözcükler, duygusalmış gibi dörtlükler görürsünüz şiirde. Bir insan bir şiiri tek bir kuruş dahi almadan içinden geldiği gibi yazdıysa ve amacı para değil amacı vatan sevgisi ise işte o insanın yazdığı şiir de mükemmel olacaktır. O şiiri de yazan elbette ki gönüllerimizden yeri asla silinmeyecek olan büyük üstadımız değerli şairimiz  kıymetli Mehmet Akif Ersoy’umuzdur. Ersoy’umuz diyorum çünkü o bizim ecdadımızdır, çünkü o bizim milletimizin vatan evladı ve bizim milletimizin içi vatan sevgisi ile dolu olan şahsiyetidir. Bu bir övgü ya da bir iltifat asla değildir. Bunlar hepsi yürekten yazılmış cümleler ve gerçek olan durumlardır. 


Yazdığı İstiklal Marşı Türk Milletinin  o kadar hoşuna gitmiş ve milletimizi o kadar duygulandırmıştır ki bu şiir birinci seçilmiş ve günümüze kadar gelerek okullarımızda, iş yerlerimizde, törenlerimizde okunmaya devam etmekte ve her okunduğunda ise vatanımıza olan bağlığımız bir kat daha artmaktadır. İşte bunu sağlayan da Mehmet Akif Ersoy’dur. 


Tüm bunlardan yola çıkarak gelin hep birlik olup vatanımızı daha çok sevelim ve vatanımıza daha çok hizmet etmek için gece gündüz çalışalım ve hürriyetimizin elden gitmemesi için, onurumuzun elden gitmemesi için bu vatan topraklarını koruyup ilim ve fen yolunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birine dönüşelim. İşte bunları yaptığımız zaman atalarımızın kemikleri sızlamaz, işte bunları yaptığımız zaman Mehmet Akif Ersoy yerinde rahat uyur ve milletimiz de her daim güçlü, bağımsız ve demokrasi ile bütün olan bir millet olur. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın vatan sevgisi, hiç bitmesin bağımsızlık, sonsuz olsun özgürlük.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme