Bize Hangi Vazife Verilirse Verilsin Onu Zamanında ve Eksiksiz Yapmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Bize Hangi Vazife Verilirse Verilsin Onu Zamanında ve Eksiksiz Yapmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Hayatta çalışmak kadar, bir amaç uğrunda hayatını sürdürmek ve amaç için hayatının sonuna kadar mücadele etmekten,  onurlu ve daha güzel başka bir eylem yoktur.  Belli bir olgunluk çağına geldiğimiz zaman bize verilen görev ne olursa, onu en iyi şekilde yapmak için üzerimize düşen ne varsa en iyi şekilde yapmaya çalışmalıyız.  Şimdi yaşımız küçük olabilir ama küçük olmamız bizim bir şey yapmayacağımız anlamına gelmez. “Ağaç yaşken eğilir.” der atalarımız. Asıl her şeyin temeli küçük yaşlarda atılır. 



Küçük yaşta edindiğimiz disiplin ve sorumluluklar bizim gelecekte büyük adam olmamızı, iyi insan olmamızı sağlar. İyi adamdan kastım nitelikli insan, yardımsever ve merhametli insan olmaktır. İşte bunları küçük yaşta yapmaya başladığımız zaman bu sorumluluk hayat boyu devam eder. İnsanın her zaman öz disiplini olmalıdır. Öz disiplini olan birey kendisine saygılı olur ve içinde yaşadığı topluma da saygılı olur. Vatanını ve milletini sever. Vatanını çok seven birey de  çok çalışır ve vazifesini güzel biçimde yerine getirmek için elinden gelen her türlü  gayreti gösterir. 


Örneğin; vazifesini  yerine getiren bir öğrenciysek iyi bir öğrenci olmalıyız, kastım sadece ders çalışmak değildir elbette. Bunun için de yalan söylememek, adil olmak, dürüst olmak gibi temel değerlere sahip olmaktır.  Arkadaşlık ilişkilerinde paylaşmayı bilmek, empati kurmayı , eleştirmeyi ve sorgulamayı bilmektir. İşimiz öğretmenlikse amacımız öğretmenliği en iyi şekilde yapmak olmalı, terziyse diktiğimi elbiseler en kusursuz şekilde olmalı, sanatçıysak vatana, millete örnek sanatçı olmalıyız gerekir. 


Ya da avukatsak dürüst ve güvenilir bir avukat, hakim ya da savcı olmalıyız . Bunların hangisi olursak olalım üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmalıyız. Bunu yaptığımız zaman güvenilir ve toplum tarafından da takdir edilen bir kişiye dönüşürüz. Hayatımız boyunca  sorumluluklarımızı yerine getirmiş biri olmanın sevinci ve vicdan rahatlığı içinde yaşamış oluruz ve geriye baktığımızda acı bir pişmanlık ve özgüvensizlik de yaşamamış oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme