“Marifet İltifata Tâbidir. Müşterisiz Meta Zâyidir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Marifet İltifata Tabidir. Müşterisiz Meta Zâyidir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



 

Marifetli kimseler denilince akla yetenekli, becerikli, başarılı kimseler gelir. Becerikli olan insanlar hem kendilerine fayda sağlar, hem  içinde yaşadığı topluma, ülkeye, dünyaya büyük katkı sağlar. Başarılı insanlara destek olunduğu zaman, onlara moral verilip onların başarılarının kıymeti bilindiği zaman böyle insanlar daha çok çalışır ve daha güzel işler yapma gücünü de kendilerinde bulundurmuş olurlar. Becerikli kimselerin yaptığı işler kimseye fayda sağlamıyorsa o becerikli kimselerin emekleri de boşa gitmiş olur. Örneğin; Çok iyi yemek yapan bir lokantanın müşterisi az olursa o lokanta kapatılmış olur ve orada çalışan becerikli kimselerin hazırladığı güzel yemekleri kimse tadamaz ve emek boşa gitmiş olur.

 

İşte bunlardan dolayı başarılı insanların kıymeti bilinmeli ve böyle kimselere gerekli olan ortam da oluşturulmalıdır. Diğer bir örnek ise;  bir ilim dalında buluş yapmış olan aydınlarımıza, bilim adamlarımıza gereken ortam her türlü hazır hale getirilmeli ve onların ülkemize faydalı olması için aynı zamanda ülkemizde kalması sağlanmalıdır. Burada da görev onlara en büyük desteği verecek olan devlet görevlilerine düşmektedir. Becerikli insanlar övgüyü de boş yere değil hak ettikleri için alırlar ve böyle kimseler toplum nezdinde el üstünde tutunan, toplumda aranan kimseler olurlar.



Başarılı ve yetenekli insanların emeği küçümsenmemeli ve onlara hak ettikleri değer her zaman verilmelidir. İşte bunlar yapıldığı zaman hem becerikli kişi sevinmiş olur, hem de o kimsenin fayda sağladığı insanlar mutlu olmuş olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme