“Derdini Söylemeyen Derman Bulamaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Derdini Söylemeyen Derman Bulamaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Hayatımızda çoğumuzun başından sıkıntılı durumlar geçmiştir ve geçmeye de zaman zaman devam edecektir. Hayatın içinde iyi günler olduğu gibi dertli günlerin olması da son derece normaldir. Bizi bu hayata bağlayan en güzel duygu ise sevgidir. Bu sevgiyi bize verecek olan ise anne ve babamız, kardeşlerimiz ve yakın çevremizdir. Başımıza bir dert geldiğinde bu derdi mutlaka yakın çevremize açmalıyız ve o kötü günlerde yaşadığımız maddi ve manevi zorlukları yakınlarımıza açmalıyız.




 Sıkıntımızı yakınlarımıza açmadığımız zaman onlar da bizim kötü durumumuzdan haberdar olmadığı için bize hiçbir yardım ve destek de bulunamazlar. Böyle olduğu zaman da derdini söylemeyen derman bulamaz atasözünü yaşamış olur. Bir derdimiz olduğu zaman bunu mutlaka söylemeliyiz ve içimize atıp kendimizi yok yere üzmemeliyiz ve o sıkıntılı süreci tek başımıza değil bize destekleyenler ile  birlikte aşmalıyız. Bunu yaptığımız zaman da derdimize derman bulunmuş olabilir ve dertli günlerden daha sağlam ve daha mutlu bir şekilde güçlü çıkarak hayata inat buradayım diyebiliriz. 



Yeter ki derdimizi sevdiğimiz yakınlarımız ile paylaşalım ve üstesinden gelemeyeceğimiz sıkıntıları tek başımıza yaşamaya kalkışmayalım ki mutluluk da geri bize dönsün. Hayat her şeyi kafaya takacak kadar  çok kısa. Önemli olan dertli günleri de, acı günleri de sevdiklerimize söyleyebilmek ve onlarla acımızı paylaşıp acımıza bir çözüm yolu bulabilmektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme