“Haksızlık Karşısında Eğilmeyiniz; Çünkü Hakkınızla Beraber Şerefinizi De Kaybedersiniz.” (Hz Ali) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Haksızlık Karşısında Eğilmeyiniz; Çünkü Hakkınızla Beraber Şerefinizi De Kaybedersiniz.” (Hz Ali) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



 İnsanların sahip olduğu belli haklar vardır ve bu haklar onların vazgeçilmezidir. Yaşadığımız şu  kısacık ömürde her zaman insan haklarından, doğruluktan ve adaletten yana olmalıyız. Haksızlık karşısında sustuğumuz zaman gün gelecek biz de aynı kötü şeylere maruz kalacağız.  İnsan olma kemaline ermiş kimseler haksızlık karşısında başına ne tür olay gelirse gelsin susmaz ve  eğilmez. Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz der Hz. Ali.



 Onurlu yaşamak kadar, dimdik durmak kadar insanı yücelten başka bir şey olmaz. İnsan onuru ile, haksızlıklara karşı eğilmeden duruşu ile daha da insan olur ve hayatı da o derecede kaliteli yaşamış olur. Haksızlıklara karşı sustuğumuz zaman, dilsiz şeytandan farkımız kalmaz der Hz. Muhammed. Gerçekten de öyledir. Çevremizde yaşadığımız  değişik olaylara şahit oluruz bazı zamanlarda. Örneğin; Bir komşumuz diğer komşumuzun sınırlarını ihlal ettiği zaman bu durumu sessizce izleyip haksızlığa uğrayanın yanında olmadığımız zaman en büyük hatayı yapmış oluruz. Haksızlık yapan komşumuzla aramız bozulmasın deyip kurnaca bir davranış sergilediğimiz zaman  bu kurnazlığın ve sessizliğin zararı gün gelir bize de dokunur. 






Kim haksızlığa uğruyorsa o kimsenin yanında durmalıyız ve  haksızlık yapan en yakınlarımız da olsa onlara karşı gelmeliyiz, doğruları konuşmaktan asla çekinmemeliyiz. İşte bunları yaptığımız zaman da gururla ve onurla yaşama devam edebiliriz ve  içimizde en ufak bir vicdan azabı olmadan yaşamaya devam ederiz. Öldükten sonra arkamızdan ah almadığımız için iyiliklerle anılırız ve  Allah katında da öbür dünyada hak ettiğimiz  sevap verilir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme