Türk Ya Da Yabancı Bilim İnsanlarından Biri Hakkında Araştırma Yapınız. Bu Bilim İnsanının Hayatıyla ve Bilime Katkılarıyla Kısa Notlar Alınız.

 

Türk Ya Da Yabancı Bilim İnsanlarından Biri Hakkında  Araştırma Yapınız. Bu Bilim İnsanının Hayatıyla ve Bilime Katkılarıyla  Kısa Notlar Alınız.


 Uğur Şahin  19 Eylül 1965 yılında Hatay’da dünyaya gelmiştir.4 yaşında annesi ile birlikte babasının çalıştığı ve yaşadığı Almanya’nın Köln şehrine yerleşmişlerdir. Alevi bir babanın çocuğu olan , gururumu olan bu büyük bilim insanı çok çalışmış ve başarılı olarak Almanya’nın Köln şehrinde tıp eğitimi almıştır. 1933 yılında  tümör hücrelerinde ümmünoterapi üzerinde yaptığı çalışmalar ile  kendisine doktora derecesi verilmiştir. Başarılı bilim insanı sadece bir alanda değil farklı alanlarda kendini geliştirerek matematik eğitimi de almıştır.


 Yani matematik okumuştur. Durmadan çalışan ve yoluna azimle devam eden Sevgili Uğur Şahin yaptığı onca çalışmanın karşılığını almıştır ve  Mainz Üniversitesi’nde profesörlük unvanını almıştır. Kanser ile ilgili araştırmalarda bulunmuştur ve çeşitli makaleler yazmış, tezler yayımlamıştır.  yazmıştır. Çalışmalarını , Ümmünülog olan değerli bilim insanı ve aynı zamanda eşi olan Özlem Hanım ile yapmıştır.  (vücudumuzun bağışıklık sistemi aracılığı ile çok çeşitli şekillerde kendini yararlı olmayan mikrorganizmalara karşı korumasına ümmünülog denir.)


Kendisi büyük bir bilim insanıdır. Onkolog, akademisyen ve maddi olarak da yaptığı çalışmalardan dolayı milyarder bir bilim insanıdır. Son zamanlarda daha çok gündemde olan Uğur Şahin saygıdeğer ve aynı zamanda kendisi gibi bilim insanı olan eşi Özlem Türeci ile , dünyayı etkisi altına almış olan korona virüsün aşısını bulmuştur. Yani Mainzi merkezli  biyoteknoloji şirketi olan  Biontech’in kurucu ortağı ve  CEO’ dur. Büyük bilim insanı Uğur Şahin şu anda Almanya’da  Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi tıp merkezinde görevine başarı ile devam etmektedir.


Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci dünyayı etkisi altına alan korona virüsün aşısını buldukları için dünya medyasının ilgi odağı haline gelmişlerdir. Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftçi dünyanın en zengin ilk 100 listesine girmeyi başarmışlardır. Dünyanın en zengin Türk unvanını da almışlardır. Uğur Şahin çok sayıda doktora öğrencine danışmanlık yapmış ve  bilime, ilime büyük katkı sağlamıştır. Hiç kimsenin korkmamasını ve herkesin gönül rahatlığı ile bu aşıyı yaptırmalarını istemişlerdir. Korkulacak bir durum olmadığını ve kendilerine güven duyulması gerektiğini söylemişlerdir.

Aldığı ödüller şunlardır:

* Go-bio ödülü

* Alman Kanser Ödülü

* Onur Ödülü ve çok sayıda ödüller almışlardır.




* 2020 yılında yılın kişisi  sevgili Özlem Türeci ve Uğur Şahin Bey olmuştur. Kendilerini ben de bir Türk genci olarak tebrik ederim.  Onların izinden yürümek ve geleceğe aydın bakabilmek için çok çalışmalı ve böyle değerli bilim adamlarına sahip çıkılmalıdır.

 

Not: Uğur Şahin’in şu sözü de çok anlamlıdır:  “ İnsanlara Yardım edebilmek Allah’ın bir lütfudur. Dünyanın kaderini değiştirecek bu işlere imza atmış olan bu iki büyük bilim insanın ellerinden öper , başarılarının devamını dilerim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme