Yaşlılar Yaşlandıkça Ne İster? Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Yaşlılar Yaşlandıkça Ne İster?  Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Tecrübelerine en çok güvendiğimiz,  sevgisi ve samimiyetleri ile bizlere yol gösteren , toplumun en önemli büyük çınarlarıdır yaşlılar. Yıllarca çocuklarına iyi bir baba olmak için, içinde yaşadığı vatana faydalı bir insan olmak için çalışmış, emek etmiş, alın teri dökmüş, aydın yaşlılarımız bizim en değerlilerimizdir. Elleri öpülesi  nur yüzlü bu insanların değerini bilmeliyiz. Onların kalbini kıracak en ufak bir hareketten kaçınmalıyız.





Yaşlılar ne ister sorusuna gelince cevap olarak şunları verebilirim: Yaşlılar her şeyden önce kendisine saygı gösterilmesini ister. Edep isterler. Kendinden küçük kimselerin  onlara karşılı edepli ve ahlaklı davranışlarda bulunmasını isterler. Gençlerin çalışkan ve üretken olmasını ister. Onlara yol gösterirler. Gençlerin iyi insan olmasını, vatanı ve milleti için ellerinden gelen her zorluğa göğüs germesini isterler. Yaşlı bile olsalar okumaktan vazgeçmezler. Daha çok okumak ve öğrenmek isterler. Kendilerine gündemdeki haberlerin denmesini isterler.  Okumaktan ve araştırmaktan vazgeçmezler. Sağlıklı olmak isterler. Bunun için evlatlar ana ve babalarına güzel yemekler yapmalı ve onları yalnız bırakmamalıdır. Evladı olmayan yaşlılara ise komşuları elinden gelen desteği sağlamalı ve onlara bir sıcak çorbayı çok görmemelidir.

 

Yaşlı insanlar şefkat ve merhamet isterler. Tıpkı küçük bebek gibi ilgi ve sevgi isterler. Kendilerine tepeden bakılmamasını , sözlerinin önemsenmesini isterler.  Yalanı sevmezler, doğruluktan ve dürüstlükten yana olmayı tercih ederler. Güven duymayı isterler. Onun için yaşlılarımızı elimizden geldiği kadar mutlu etmeliyiz. Onların yapamadığı, zorlandığı işlerde onlara yardım etmeliyiz. Zor günlerinde yanlarında olmalıyız. Onları  rahatsız etmemeliyiz  ve incitmemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme