Peygamberimizin Bize Sevgisi Hakkında Kompozisyon

  Peygamberimizin Bize Sevgisi  Hakkında Kompozisyon


Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) her zaman ümmetine düşkün olmuş , ümmetinin  yanlış yapmaması için , onların iyiliği için her zaman Cenabı Allah'a dua etmiştir . Çünkü o bizleri her zaman çok sevmiş ve bizlerin yanlış yapmamasını istemiştir.

 Ümmeti bir sıkıntıya düştüğü  zaman daha çok sıkıntıya düşer ve o sıkıntının gitmesi için Allah'a dua edermiş.  Çünkü ümmetine karşı çok şefkatli ve merhametli olan alemlerin son peygamberi olan Muhammed Mustafa'dır . Çünkü o bizim canımızdan bile çok sevdiğimiz bir Peygamberdir.  Biz Müslümanlar da onun yolundan gitmeliyiz ve onun sevgisine , şefkatine ve merhametine layık birer ümmet olmaya çalışmalıyız. Onun sünnetini hayatımızda uygulamaya çalışmalıyız .

O alemlere rahmet olarak gönderilmiş , her zaman ümmetinin  iyiliğini istemiştir. Mesela bir ilahide  '' Getirdiler Burak'ı bin Muhammed dediler''. Binmem Ya Cebrail Ümmetim binmeyince'' demiştir . Yani önce ümmetini düşünmüştür . İşte böyle bir Peygamberdir bizim sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa . Rabbim bizleri onun şefaatinden mahrum bırakmasın . O Yüce Peygamber Rabbimizin bize kolaylıklar sağlaması için Yüce Allah'a her zaman yalvarmıştır.

Onun ümmetine olan sevgisini şu sözler ile de anlayabiliriz :

''Onun düşkünlüğü sadece devrindeki insanları değil, kıyamete kadar gelip geçecek bütün ümmetini de kapsamaktaydı. Bu düşkünlüğü onu her gece uykusunun en tatlı yerinde yatağından kaldırır, sabahlara kadar ümmeti için dualarla Rabbine yakarmasına neden olurdu . Bir gün , Peygamberimiz ellerini kaldırmış, “Allah' ım, ümmetimi koru, ümmetime acı!” diye ağlayarak dua ederken, Yüce Allah, Cebrail’e buyurdu ki:

“Ey Cebrail! Gerçi Rabbin her şeyi bilir; ama sen git, Muhammed’e niçin ağladığını sor.” Cebrail geldiğinde, Peygamberimiz, ona, ümmeti için ağladığını söyledi. Cebrail Allah huzuruna dönüp durumu anlattı. Yüce Allah buyurdu ki :“Ey Cebrail, Muhammed’e git ve şunu söyle: Biz seni ümmetin hakkında hoşnut edeceğiz ve asla üzmeyeceğiz.”

Bizler de Müslüman olarak onu he zaman salavat getirerek anmalıyız ve ona yakışır bir ümmet , Allah'a yakışır bir kul olmak için ömrümüz İslam yolunda geçirmeye gayret etmeliyiz.



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme