İçinden Elinden Geleni Yapmak, Damarına Basmak ve Gözden Geçirmek Deyimlerinin Olduğu Bir Hikaye Yazınız.

İçinden Elinden Geleni Yapmak, Damarına Basmak ve Gözden Geçirmek Deyimlerinin Olduğu Bir Hikaye Yazınız.


 Babam sabah erkenden bizi kaldırıp okula götürmek için yola koyuldu. Okula geç kalmak üzereydik. Annem hemen yaptığı sıcak simitlerden ve  ekmeklerden beslenmemize koyup bizi uğurladı. Dışarısı o kadar soğuktu ki soğuktan neredeyse ellerimiz donmuş, kirpiğimiz birbirine yapışmıştı. Ağrı’nın havası da bir başka soğuk olurdu kış geldiği zaman.  Babam hemen arabayı çalıştırmaya koyuldu. Arabamızın markası Şahindi. Babam arabayı çalıştırmaya  uğraşıyor fakat arabamız  bir türlü çalışmıyordu. Gece o kadar soğuk olmuştu ki araba bile çalışamaz duruma gelmişti. Elinden geleni yapan babamın artık dayanacak gücü kalmamış, çok yorulmuştu. Abim Mustafa  bir yandan şunu diyordu: 


"Baba çabuk çalışsın şu araba yoksa okula geç kalacağım , öğretmen kızacak diye babamın başının etini yiyordu. Babam tamam oğlum uğraşıyorum dedikçe abim babamı daha da sinirlendiriyor ve  babamın damarına basacak  laflar söylüyordu."


Bir saatlik bir uğraştan sonra babam arabayı çalıştırdı ve beni ve abimi okula yetiştirdi, kendisi de oradan işine gitti. Ben hemen koşa koşa sınıfa girdim. Öğretmenimiz neden geç kaldığımız  sordu ve ben de olanları öğretmene bir bir anlattım. Öğretmen de mazeretimi anladı ve bana kızmadı. Daha sonra ödevlerinizi açın  ödevleri gözden geçireceğim dedi. Ben  ödevlerimi çok şükür ki yapmıştım. Hemen ödevimi açıp öğretmene gösterdim . Öğretmen de aferin dedi. Daha sonra dersimizi işlemeye devam ettik. Okul çıkış babam  arabadaki sorunu tamamen halletmiş, dışarda bizi bekliyordu. Abim babamdan sabırsızlık gösterdiği için özür diledi. Babam  da onun kafasını okşadı ve olur öyle şeyler diyerek gülümsedi. Daha sonra arabamıza binip sıcacık yuvamıza gittik. Eve vardığımızda annem  çok güzel yemekler yapmıştı.


 Yaprak sarması, mantı, kek vb. Bunları bir güzel yedik. Annem akşama kadar bizim için elinden gelen her işi yapmış, evleri temizlemiş, yemekleri yapmıştı. Yemeklerimizi yedikten sonra  herkes odasına gitti. Bugünkü gördüğüm konuları gözden geçirdim,  ödevlerimi yaptım ve daha sonra dişlerimi fırçalayıp sıcacık yatağıma uzandım. Bu soğuk kış gününde dışarılarda olmadığım için de Allah'a şükrettim.



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme