Oyun İle İlgili Hikaye Yazınız.


Oyun İle İlgili Hikaye Yazınız.

Babam  asker olduğu  için zaman  zaman yer değiştirmek zorunda kalıyorduk. Bu yıl da  Kayseri’ye  gelmiştik.  Yeni taşındığımız apartmanda birçok arkadaşım olmuştu.  Arkadaşlarımla tanışmıştık ve hemen hemen hepsiyle kaynaşmıştık. Ama içlerinde bir tane arkadaşım fazla konuşmuyor ve yalnız kalmayı tercih ediyordu. Bu arkadaşımın adı Efe’ydi. Efe’nin annesi yakın  bir zamanda hayatını kaybettiği için Efe fazla mutlu değildi  ve bunun için de yanımıza yaklaşmıyordu. Belki annesinin yokluğunu kimseyle dolduramayacağını inanıyor bunun için de kimseyle fazla muhabbet kurmuyordu. Onun böyle olmasını asla yargılamıyor ve onunla çok iyi arkadaş olabilirim düşüncesi içinde hareket ediyordum.

Çünkü ben  Efe'yi çok sevmiştim ve onun yalnız kalmasını istemiyordum. Başlarda bana soğuk davransa  da sonradan çok iyi kaynaştık ve birbirimizi çok sevmiştik. Efe ile ikimiz aynı yaştaydık.  Efe bize gelmeyi çok istediği için Babam bir gün Efe’nin babası ile konuştu ve akşamları Efe’nin bize gelebileceğini ve kardeşlerimle , benimle vakit geçirebileceğini  söyledi. Babası da bu teklifi memnuniyetle kabul etti. Günler geçti ve Efe artık bizim eve gelmeye başlamıştı. Başlarda çekingen olan  Efe’yi annem çok sevmişti ve ona yeni oyunlar öğretiyor, onu da kendi çocuğu gibi çok seviyordu. Birlikte okula gidiyor ve onunla çok güzel vakitler geçiriyorduk.  Efe’nin annesi olmadığı için Efe annemi çok sevmişti ve annemle oyun oynamaya bayılıyordu.  Annem  biz  okuldan geldiğimizde bize yemeklerimizi yediriyor ve daha sonra bizimle körebe, söbe,  mendil kapmaca, kovalamaca gibi çeşitli oyunlar oynuyordu.

Efe oyun oynarken yüzünde güller açıyor ve mutluluktan uçuyordu.  Artık sosyalleşmeye başlamış ve hayata umutla tutunmaya başlamıştı. Biz onu çok sevdik ve bağrımıza bastık. Annemin  onunla ilgilenmesi, bize çeşitli oyunlar öğretmesi bizi  daha da geliştirmiş ve mutlu etmişti. İnsan sevmek, iyi sevdiğinle kişi ile güzel şeyler yaşamak ne güzel bir  mutluluktu benim için. İyi ki Efe'yi tanımışım ve onunla arkadaşlık kurmuştum. Çünkü o çok iyi dost, çok iyi arkadaştı. 

1 yorum:

Deneme