Mehmet Akif Ersoy’un Herhangi Bir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Mehmet Akif Ersoy’un Herhangi Bir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Ne ibrettir kızarmak bilmeyen çehren, bırak kardeşim tahsili; git önce edep, haya öğren” Sözü İle İlgili Kompozisyon
 Edep insanı güzelleştiren, insana  değer katan ve saygınlık kazandıran  en önemli unsurdur. İnsana yakışan en önemli  erdem ahlaklı olmak, edepli olmaktır. Bir insan hangi makama  yükselirse yükselsin o insanda edep yoksa o mesleği  hiç bir işe yaramaz. Çünkü edepsiz olan, hayasız olan, ar damarı olmayan bir kişinin yaptığı mesleğin  toplumda hiçbir değeri olmaz. Sadece meslek sahibi olur ve para kazanmış olur fakat toplumun nezdinde zerre kadar kıymeti olmaz.

Edepsiz insanlar ne yazık ki utanma, arlanma bilmeyen yüzsüz insanlardır. Böyle insanlar çıkarı için her şeyi yapan, zayıf karakterli insanlardır. İnsan iyi bir öğrenimden önce iyi bir ahlak sahibi, kişilik sahibi olmayı öğrenmelidir. Çünkü insanların en karakter sahibi ahlakça en iyi olan, kendisine ve çevresine  saygısı olandır. Sevgili Mehmet Akif Ersoy da insanda bulunması gereken en önemli özelliğin haya ve edepten geçtiğini  dile getirmek  istemiştir bu sözü ile. Bunun için her zaman iyi huylu insan olmalıyız.  Yüzsüz olmamalıyız. Gururlu ve  onurlu insanlar olmalıyız. Yaptığımız bir işi de en iyi şekilde, edepli bir şekilde yapmalıyız.

Edepli olan insanı da hem Allah sever hem de kul. Ondan dolayı edeple kalalım, edep yolundan, haya yolundan asla  vazgeçmeyelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme