‘’ Dünyanın En Zor İşi Söz Anlamaza Söz Anlatmaktır.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


"Dünyanın  En Zor İşi Söz Anlamaza Söz Anlatmaktır." Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsan sosyal bir varlık olduğu için başka kimseler ile iletişim kurmak ister. İletişim kurduğumuz kimi insanlar ise   bazen bizi anlayamazlar. Çünkü kimi insanlara bazı şeyleri anlatmak çok zordur. Çünkü karşımızdaki kişi kendi anlamak istediğini anlar ve bizim  anlatmak istediğimizi anlamazlar. Kendilerini kalıplaşmış düşünce ve tutumların içinde bırakmayı severler.

İşte bunun için de dünyanın en zor işi  söz anlamaza söz anlatmaktır denilmiştir. İnsan kendini biraz geliştirmeli ve dünyaya farklı pencerelerden bakabilmeyi bilmelidir.  Cahil kalmamalıyız. Çok  okumalıyız, araştırmalıyız ki bize denilmek  istenenleri anlayabilelim ve biz de kendimizi başkalarına daha iyi bir şekilde ifade edebilelim.  Bazı insanlara ne kadar bir şey anlatırsan anlat o kişi kendi bildiğinden öteye gidemez. Çünkü cahil kalmayı kendi istemiştir ve böyle kimseler kolay kolay da değişmez. Kalıplaşmış yargılar içinde  düşünmeye, yaşamaya devam eder. İşte böyle insanlar gibi olmamak için  hayata farklı yönlerden bakmalıyız. Dar düşünceli insan olmamalıyız.  Olayları çarpıtmamalıyız ve bize anlatılmak isteneni anlamaya çalışmalıyız.

Söz anlamayan kimseler için de kendimizi yıpratmamalıyız ve öyle kimseler için de boşa  vaktimizi öldürmemeliyiz. Çünkü öyle kimseler için kişi kendisini boş yere  yormamalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme