"Ben Hep Bunları Hayal Ediyorum" Konulu Kompozisyon Yazınız .


 "Ben Hep Bunları Hayal Ediyorum" Konulu Kompozisyon Yazınız .

Hayal kurmak insanı hedeflerine daha çok yaklaştırır . Hayal kurarak mutlu oluruz ve yaşama sevincimiz artar . Bunun için hayal kurmaktan asla vazgeçmemeliyiz ve asla yeise kapılmamalıyız .  Herkesin hayali farklıdır ve kendine özgüdür . Ben hep şunları hayal ederim :  Ömrüm boyunca iyi bir insan olmak ve iyi bir insan olarak bu hayata veda etmek isterim . Sevdiğim meslek olan pilotluğu yapmak isterim . Tıpkı bir kuş gibi havada uçmak ve uçağımı istediğim yöne götürmek isterim .

İnsanları  dünyanın bir ucundan öbür ucuna götürmek benim için en büyük mutluluk olur . Dünyada her zaman barışın , sevginin ve kardeşliğin daim olmasını isterim . Hiçbir  insanın açlıktan ölmemesini isterim . Savaşların asla yaşanmamasını ve insanların ölmemesini isterim .  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatük gibi vatana ve millete faydalı , üretken ve nitelikli bir insan olmayı isterim . Dinimiz olan İslam dinini iyi anlamak ve bu muhteşem dinin esaslarını hayatımda ölene kadar uygulamak isterim . Ülkemin her alanda gelişmesini ve kalkınmasını isterim . Bunun için de üzerime düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye çalışırım . Ülkemde ve dünyada her çocuğun mutluluktan ağlamasını isterim . İnsana insan olduğu için değer verilen bir dünya olmasını isterim . Hiç kimsenin maddi durumuna bakılmadan, makamına, mevkisine bakılmadan herkese aynı değerin verilmesini isterim . Dünyadaki doğal kaynakların hunharca yok edilmemesi için elimden gelen mücadeleyi sürdürürüm .

Yeşil alanların daha da çoğalması için bina yerine ağaç dikilmesi için çalışırım .   Hayallerimi hayata geçirmek için  içinde yaşadığım toplumu olumlu anlamda etkilerim ve yaşadığım toplum ile birlikte bilinçli bir vatandaş, yararlı bir vatandaş olmaya çalışırım .

2 yorum:

Deneme