Ya Hür Bir Millet Olarak Yaşayalım Ya Da Ölelim Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Ya Hür Bir Millet Olarak Yaşayalım Ya Da Ölelim Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bir milletin başka milletlerin egemenliği altına girmemesi için tam bağımsız olması gerekir . Tam bağımsızlığın olduğu yerde özgürlük vardır ,  mutluluk vardır . Özgürlüğünden alıkonulmuş bir millet aslında ölmüştür .  Bir milleti ayakta tutabilen ve o  milletin  kalıcı olmasını sağlayan şey bağımsızlığının  daim olmasıdır .

Hür olan milletler kendi milli benliklerine sahip  çıkarlar . Milli benliklerini kaybetmezler . Dilini istediği gibi konuşur , dinini istediği gibi yaşar ve buna kimse karışamaz . Bağımsızlıktan yoksun milletler ise köle milletler olur . Köle olan millet de başka bir ülkenin  manda ve himayesi altında olduğu o  ülkenin dilini konuşur , inancını yaşar ve böylece de milli benliğini kaybeder . Bunun için ne demiş Ulu Önderimiz saygıdeğer insan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk : '' Ya İstiklal,  Ya Ölüm! ''   Bir ülke ancak istiklaline kavuşursa istikbale kavuşur , refaha kavuşur . Hür olmayan milletler gelişemezler , kendi özgünlüğünü koruyamazlar . Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak , Türk gençleri olarak milletimizin her zaman tam bağımsız olması için ölene kadar çalışmalıyız  ve ülkemizin   başka ülkelerin manda ve himaye altına girmemesi için bilim ve fen yolunda ilerlemeye devam etmeliyiz .  Demokrasiye , cumhuriyete , insan haklarına sahip çıkmalıyız .

Tam bağımsızlığımızın hiçbir zaman tehlikeye girmemesi için çok çalışmalıyız ve dünyanın her açıdan en gelişmiş ülkesi olmaya çalışmalıyız ki hiçbir ülke bizi egemenliği altına almaya kalkışmasın . Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ,  nurlar içinde uyusun Gazi Mustafa Kemal ve Mehmetçiklerimiz ...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme